Menu Zavřít

Z restaurace na zápas do Oktagonu. S aplikací Qerko lze nově platit také obsah videoplatformy Tivio

7. 2. 2023
Doba čtení: 2 minuty
Autor: Qerko
  • Česká společnost Qerko, která umožňuje platbu pomocí QR kódu v restauracích, kavárnách a hospodách, zamířila do dalšího segmentu
  • Nově tímto způsobem mohou uživatelé platit také za služby videoplatformy Tivio, pod kterou spadá třeba DVTD, JOJ play či Oktagon TV
  • Jen za jediný měsíc nakoupili zákazníci obsah za více než milion eur

Na to, že platbu v restauraci lze zvládnout pomocí QR kódu na stole, si více než půl milionu uživatelů Qerka již zvyklo. Podobným způsobem budou nově moci platit také za služby videoplatformy Tivio. A to třeba rovnou z gauče. 

„Pohodlné placení nemusí najít uplatnění jen při úhradě účtu v restauraci. Je mnoho dalších příležitostí, kde placení přes QR kód dává smysl. Jednou z nich je například placení digitálního obsahu. Rozhodli jsme se proto vstoupit i do tohoto segmentu,“ přibližuje zakladatel a generální ředitel Qerka Lukáš Kovač.

Za rok téměř čtyřnásobek příznivců. Oblíbenost platební aplikace Qerko neustále roste, silné bylo hlavně léto
Přečtěte si také:

Za rok téměř čtyřnásobek příznivců. Oblíbenost platební aplikace Qerko neustále roste, silné bylo hlavně léto

Aplikace Qerko umožňuje zaplatit útratu v kavárnách, hospodách a restauracích bez asistence personálu, a to pomocí QR kódu umístěného na stolech daného podniku. Díky tomu má obsluha více času na samostatný servis. A vzhledem k tomu, že je software napojený na pokladní systém, vidí zákazníci i personál všechny položky a platby daného stolu v reálném čase. Odpadá tedy problém se zdlouhavým rozpočítáváním útraty mezi více lidí. Při platbě pomocí Qerka navíc nejsou potřeba účtenky, a tak uživatelé šetří rovněž přírodu.

Brána do jiných oblastí

Tivio je prvním krokem Qerka mimo gastronomii, který aktuálním i novým uživatelům umožní zaplatit například za rozhovory internetové zpravodajské televize DVTV, pořady z nabídky JOJ play či sportovní přenosy Oktagon TV. 

„Počty uživatelů a proběhlých plateb nám potvrzují, že je zde veliký potenciál,“ říká Kovač s tím, že platby za digitální obsah spustila společnost už před rokem. Od té doby bylo skrze QR kód uskutečněno přes tisíc transakcí o celkovém objemu tržeb ve výši 120 milionů korun. Během letošní roku očekává aplikace minimálně dvojnásobný růst.

„Tivio se snaží doručit ten nejlepší uživatelský zážitek ve sledování videoobsahu. A tento dobrý zážitek začíná už při placení. Díky spolupráci s Qerkem může uživatel zaplatit za obsah nejen na webu, ale i v televizních aplikacích,“ konstatuje generální ředitel Tivia Ladislav Navrátil. Dosud televizní služby tímto způsobem uhradilo 166 tisíc uživatelů. Ti svá předplatná mohou následně spravovat přímo v aplikaci.

EBF24

Další krok k digitalizaci gastronomie. Platební aplikace Qerko spouští rezervační systém
Přečtěte si také:

Další krok k digitalizaci gastronomie. Platební aplikace Qerko spouští rezervační systém

„Jedná se o ten nejpohodlnější způsob platby pro zákazníky našich partnerů. To dokazují i čísla, kdy více než 20 procent všech plateb je provedeno právě v televizních aplikacích – a toto číslo se neustále zvyšuje,“ dodává Navrátil. Jen za minulý měsíc uskutečnili uživatelé na platformě Tivio nákup obsahu za více než milion eur.

Spolupráci s videoplatformou vnímá Kovač jako příležitost, která Qerku otevírá brány do dalších oblastí, v nichž jsou uživatelé stále nuceni platit složitými způsoby. „Těší nás, jakou popularitu si platby za obsah získaly, a věříme, že do budoucna přilákají spoustu dalších příznivců. Naší prioritou však stále zůstává sektor gastronomie, ve kterém hodláme spektrum svých služeb nadále rozšiřovat,“ uzavírá šéf Qerka.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).