Menu Zavřít

VYHLEDEJ A ZNIČ!

18. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Amazon.com, eBay, CNN

Americká FBI začala vyšetřovat sérii útoků, které v uplynulém týdnu vedly k několikahodinovému zablokování nejnavštěvovanějších internetových stránek. Terčem možná hackerských útoků „vyhledej a znič! se staly makléřské stránky a inte rnetové vyhledávače, které byly zaplaveny takovým množstvím údajů, že je servery nebyly schopny zpracovat.

„V tuto chvíli nemohu poctivě říci, že bychom chápali, co bylo motivem, sdělil tajemník generálního prokurátora Spojených států Eric Holder. Podle jeho slov se pracuje na vypátrání viníků celostátně. „Nepovažujeme to za žert. Jsou to velmi vážné zál ežitosti, uvedl Holder s tím, že ušlé zisky a opravy elektronických systémů mohou jít do desítek milionů dolarů. Zatím tratily „jen akciové tituly napadených firem.

KL24

Útoky začaly minulé pondělí v největším vyhledávači Yahoo!, dále se rozšířily na adresy obchodních firem Buy.com, eBay, Amazon.com a na zpravodajské stránky společností Time Warner a CNN. Je možné, že je vede jediná osoba, ale experti naz načují, že by vůbec nemuselo jít o záměrný útok, ale možná o nepředvídatelné dopady Y2K. „Ačkoliv ojedinělé pokusy celé elektronické hnutí nevykolejí, svědčí o tom, že infrastruktura e-business stojí na slabších základech, než bychom si p řáli, podotkl americký odborník na bezpečnost počítačových systémů pro Financial Times.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).