Menu Zavřít

Teploměr za 2400 korun, rouška za 48. Vojsko dál zbrojí proti čínské chřipce

Autor: čtk

Ministerstvo obrany pokračuje v rychlých nákupech nedostatkových ochranných prostředků. Pro své lékaře i studenty pořizuje jednorázové pláštěnky i bezdotykové teploměry.

Poslední březnové pondělí uzavřel resort smlouvu za zhruba čtvrt milionu korun - přesně za 242 tisíc korun - s prostějovskou oděvní firmou Koutný. Od ní si koupí pět tisíc ochranných obličejových roušek po 48 korunách za kus. Určeny jsou pro studenty Univerzity obrany v Brně.

Královéhradecká Agentura vojenského zdravotnictví zase podle údajů v Registru smluv pořizuje materiál pro lékaře a další nemocniční vojenský personál. Za 50 bezdotykových infračervených teploměrů, které dodá litoměřická obchodní společnost Special Pro Force 1, zaplatí celkově 121 tisíc korun.

Podle smlouvy podepsané ve středu 8. dubna mají být všechny teploměry doručeny do 15. dubna. „Cena celkem je konečná a jsou v ní zahrnuty veškeré související náklady. Cena nesmí být dále navyšována!!!“ doslovně stojí v oskenované kopii dokumentu v Registru.


Rouška za 68 korun, respirátor za 423. Obrana pořizuje ochranu před čínskou chřipkou


Zato na tři tisíce jednorázových pláštěnek za 87 120 korun spěchala Agentura vojenského zdravotnictví mnohem víc. Podle smlouvy z pondělí 6. dubna měly být všechny ochranné obleky, které dodává Viola Chaloupková, v Hradci Králové už ve středu 8. dubna.

MMF24

Obrana tak pokračuje v sérii nákupů, kterými řeší nedostatečnou zásobu ochranných pomůcek a zdravotnického materiálu ve svých skladech. Jak už Euro.cz informovalo na konci března, vojáci si bez soutěže pořídili i respirátory FFP3, které byly jen o padesát haléřů levnější, než je maximální povolená cena schválená státem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).