Menu Zavřít

Polní nemocnice? Miliardář Sehnal dostane od státu přes 26 milionů

19. 10. 2020
Autor: Hynek Glos/Profimedia.cz

Podle podnájemní smlouvy, kterou v sobotu uzavřela pražská Nemocnice Na Bulovce s majitelem letňanského výstaviště, bude vojenský špitál na okraji Prahy fungovat do 30. listopadu.

„Celková výše nájemného (bez venkovní plochy) činí 20 504 000 Kč bez DPH,“ stojí v podnájemní smlouvě, kterou v sobotu 17. října podepsali Jan Kvaček, ředitel Nemocnice Na Bulovce, a Pavel Sehnal, majitel a provozovatel výstaviště v Letňanech. Právě v jeho halách a kongresovém sálu česká armáda od 18. října buduje záložní polní nemocnici.

https://twitter.com/ArmadaCR/status/1318118741071306752

Kompletní suma podle Registru smluv činí 22,004 milionu korun bez DPH (tedy 26,62 milionu včetně daně). „Nájemné je splatné měsíčně dopředu, vždy k pátému dni měsíce, za který se hradí. První nájemné za období ode dne převzetí do 31. října 2020 činí částku ve výši 6 524 000 Kč bez DPH. Toto nájemné bude uhrazeno do pěti dnů od podpisu této smlouvy,“ stojí dále v kontraktu publikovaném v Registru smluv.

I když špitál staví česká armáda, provozovat jej bude Nemocnice Na
Bulovce. I proto je pověřena jednáním se zástupci letňanského výstaviště.
Jestli Bulovka dostane miliony na fungování polního lazaretu od ministerstva
zdravotnictví, není zatím rozhodnuto. 

Jak týdeník Euro zjistil od Simony Krautové, mluvčí Nemocnice Na Bulovce, detailnější informace k pronájmu a provozu záložní vojenské nemocnice by měly zaznít na tiskové konferenci chystané na konec tohoto týdne. 

KL24

Pavel Sehnal, miliardář, politik a majitel skupiny SPGroup, už minulý týden řekl webu Forbes.cz, že by uvítal, kdyby stát zaplatil alespoň energii a technickou správu areálu. „Výstavy se teď konat nemohou, ale mohli bychom výstaviště pronajmout e-shopům, které potřebují navýšit skladovací prostory,“ prohlásil Sehnal.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).