Menu Zavřít

Na Třetinu nově nakoupíte i v kamenných obchodech. Český Skip Pay míří do poboček Datartu a Invie

4. 6. 2024
Doba čtení: 4 minuty
Autor: Skip Pay
  • Česká společnost Skip Pay, která zákazníkům nabízí možnost zdarma rozdělit velké útraty do tří splátek, nyní začala spolupracovat i s kamennými prodejnami
  • Služeb takzvaného nákupu na Třetinu mohou lidé využít například v obchodech s elektronikou Datart či v cestovní agentuře Invia
  • Maximální možná cena zboží se bude u jednotlivých zákazníků lišit, nákup ale nemůže přesáhnout částku sto tisíc korun

Rozbitá pračka či lednička může mnoha domácnostem přidělat pořádné starosti. Nákup nového spotřebiče totiž bývá poměrně nákladnou záležitostí, na niž zkrátka někteří lidé nemají našetřeno dostatečné množství peněz. Až donedávna byla takřka jediným možným řešením této situace půjčka, která ale často vedla ještě k větším finančním problémům.

Výraznou změnu chce svým zákazníkům poskytnout tuzemská společnost Skip Pay, která je jedním z nejrozšířenějších poskytovatelů takzvaných BNPL plateb (buy now – pay later) v Česku. Firma už delší dobu nabízí nákup na Třetinu, kdy lidé při samotném pořízení zaplatí jen inkriminovanou třetinu ceny daného výrobku či služby a zbytek částky uhradí až v následujících měsících bez jakéhokoli navýšení.

Outstream Placeholder

Dosud byla tato možnost k dispozici pouze u vybraných online obchodů, nyní však poprvé míří i do kamenných prodejen. Od května Třetinu v ostrém provozu spouští například řetězec obchodů s elektronikou Datart nebo cestovní agentura Invia.

Algoritmus posoudí každého klienta

Princip fungování nákupu na Třetinu není nijak složitý. Pokud budou chtít lidé novinku na kamenné prodejně využít, stačí jim digitálně ověřit svoji identitu pomocí Bank iD, a to prostřednictvím odkazu ve svém chytrém telefonu. Následně už pak zaplatí první třetinu částky běžnou platební kartou.

Používáte při nákupech některou z dostupných BNPL aplikací?

Právě zmíněný proces ověření má zajistit, že zákazníci Skip Pay se kvůli nákupu na Třetinu nedostanou do finančních problémů. „Klíčovým mechanismem všech našich produktů je unikátní skóringový algoritmus, který dokáže posoudit možnosti každého klienta zvlášť – díky tomu můžeme klientům poskytnout přesně tolik prostředků, kolik zvládnou bez potíží pokrýt. A pokud by využití služby nebylo z jakéhokoliv důvodu možné, jednoduše zaplatí hotově nebo kartou, jak byli zvyklí dosud,“ říká Tomáš Krásný, šéf marketingu Skip Pay.

Maximální cena daného produktu, u něhož lze nákup na Třetinu využít, se tedy bude u každého zákazníka lišit, nikdy ale nepřesáhne sto tisíc korun. Kromě velmi drahého zboží si lidé skrze službu můžou koupit naprosto cokoliv, tedy včetně zlevněných a akčních položek.

Strategické plánování šetří peníze

Nákup na třetiny by měl spotřebitelům přinést hned několik výhod. Asi tou nejvýznamnější z nich je ono rozprostření nenadálých investic, což má pomoci napjatým rodinným rozpočtům. 

Alternativní platby jsou na vzestupu. Český Skip Pay loni zpracoval transakce za miliardu, přibyla mu třetina zákazníků
Přečtěte si také:

Alternativní platby jsou na vzestupu. Český Skip Pay loni zpracoval transakce za miliardu, přibyla mu třetina zákazníků

Ředitel služeb zákazníkům v Datartu Pavel Mikoška pak dále například zmiňuje skutečnost, že lidé už nebudou muset dělat kompromisy jen na základě ceny. „Díky rozložení platby na třetiny nemusí zákazníci slevovat z kvality nové pračky nebo třeba sušičky, která by jim měla sloužit další dlouhé roky,“ tvrdí.

U Invie nákup na Třetinu přináší jinou možnost, jež může lidem ušetřit peníze. „Domácnostem se vyplatí využívat akčních nabídek, a to zvláště pokud jde o vícečlennou rodinu. Přitom například first-minute zájezdy se často objevují už na konci roku. Díky nákupu na třetiny si naši klienti nemusí nechat utéct výhodnou nabídku, a navíc celou útratu rozloží tak, aby tolik nezatížila rodinný rozpočet. Toto strategické plánování dovolených umožňuje domácnostem ušetřit tisíce až desetitisíce korun,“ říká Jiří Rippel, Head of Business Development v Invii.

Twisto získalo obřího zákazníka. Česká společnost zajišťuje odložené platby pro největší evropské tržiště Allegro
Přečtěte si také:

Twisto získalo obřího zákazníka. Česká společnost zajišťuje odložené platby pro největší evropské tržiště Allegro

Řada lidí pak v souvislosti s nákupem na Třetinu dozajista rovněž ocení fakt, že oproti běžnému spotřebitelskému úvěru jsou následné splátky bez jakéhokoli navýšení. Pokud mají navíc lidé u Skip Pay zřízený balíček MAXI s platební kartou, kterou za nákup zaplatí, můžou využít i další posun splatnosti. Ten už je sice zpoplatněný, zákazník se ale vždy předem dozví, kolik ho to bude stát.

Online výhody v offline prostředí

Expanze nákupu na Třetinu do kamenných prodejen je podle vedení Skip Pay logickým krokem, který vychází vstříc preferencím zákazníků. Ti dle jmenované firmy u určitého zboží nebo služeb oceňují servis a pomoc s výběrem, jehož je možné dosáhnout pouze osobně, když se jim přímo na provozovně věnuje specialista. I v offline prostředí ale lidé chtějí využívat výhody online nakupování, k čemuž patří třeba právě výběr pohodlné platební metody.

KL24

„Zákazníci si chtějí zboží prohlédnout, osahat a až pak zaplatit. Což třeba u objemného zboží půjde z povahy věci jen velmi obtížně, a tak kvůli němu půjdou raději do obchodu,“ podotýká Krásný

V případě výběru dovolené si zase lidé rádi nechají poradit přímo na pobočce cestovní agentury ohledně toho, jaký hotel v dané destinaci bude zrovna jim nejlépe vyhovovat. Dává nám smysl, aby obchod nabízel stejné platební metody, jaké nabízí online. A zákazníkům rovněž, protože raději nakoupí tam, kde mohou platit po svém,“ uzavírá.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).