Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #24

14. 10. 2016
Autor: prague-up.com

Praha bude tento víkend exotická, ekologická, rozzářená i hravá.

Bollywoodský film ve Světozoru

Až do nedělního večera můžete zažít kousek exotiky přímo v centru Prahy. V kině Světozor se budou promítat filmy bollywoodské, tamilské, maráthské, dokumentární, krátké a další indické filmy. Ti akčnější z vás se mohou v sobotní večer přijít bavit na tematickou afterparty v Klubovně 2. patro.

 Světozor V kině Světozor se budou promítat bollywoodské filmy (Zdroj: prague-up.com)

Festival země na talíři

V sobotu končí v Bio Oko další filmový festival, tentokrát na ekologické téma o zemědělských alternativách, permakultuře, o záborech půdy, produkci palmového oleje nebo o GMO. Řeč bude také o tom, jak v roce 2050 nakrmit 10 miliard lidí nebo jak výroba a spotřeba potravin ovlivňuje dění naší planety. Přijďte oslavit Světový den výživy a dozvědět se, jak může každý z nás přispět malými sousty k podobě světa, ve kterém můžeme žít.

 Bio Oko Bio Oko nabídne festival o zemědělských alternativách (Zdroj: prague-up.com)

Lunchmeat v podzemí Bubenské

Pokud vás baví audio-vizuální experimenty a objevování nových míst, pak si v pátek večer nenechte ujít Lunchmeat festival, který bude začínat kolem deváté večer a poběží až do rána v podzemí bývalých elektrických závodů na Letné, resp. na Bubenské 1. Zpřístupněny budou zajímavé prostory a přislíben je dechberoucí zážitek. Nechte se nalákat fotoreportem z Lunchmeat openingu, který se konal nedávno v klášteře sv. Anežky České.

 Lunchmeat festival Dechberoucí Lunchmeat festival (Zdroj: prague-up.com)

Narozeninová Las Adelitas

Další víkendovou pražskou exotiku si můžete vychutnat v mexické restauraci Las Adelitas v Americké na Vinohradech. Slaví totiž 7. narozeniny a slavit budou určitě se svým vlastním temperamentem. Přijďte s přáteli nebo rodinou na tacos, tequillu, další míchané drinky a menu za speciální ceny. Nebude chybět hudební doprovod, takže můžete vše v klidu vytančit.

 Las Adelitas Las Adelitas oslaví 7. narozeniny (Zdroj: prague-up.com)

Rozzářená Praha

O víkendu nebude zářit jen Bubenská, ale celá Praha. Je tu opět populární událost Signal festival, která propojuje moderní umění, nové technologie a širokou veřejnost. Nejrůznější místa v Praze se během čtyř večerů promění pod taktovkou českých i světových osobností světelného designu v umělecké objekty a prostory, které netradičními formami zachycují různé tváře současné i historické Prahy. Udělejte si zdravotní procházku, nebudete litovat.

 Signal festival Prahu rozsvítí Signal festival (Zdroj: prague-up.com)

Zpět ke kořenům s La Putykou

Nedělní večer pak můžete strávit s novým cirkusem. Jatka78 vám představí poetickou a zároveň drsnou historii cirkusového umění skrze osobní příběhy protagonistů. Nejprve vás seznámí s celým vývojem od začátku 20. století a následně si poslechnete životní příběhy osmi účastníků. A jak už bývá zvykem, nuda to určitě nebude.

CONTENT24

 La Putyka La Putyka představí historii cirkusového umění (Zdroj: prague-up.com)

Pro další tipy nahlédněte do našeho kalendáře.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).