Menu Zavřít

Pražská zoo se otevře návštěvníkům i o Vánocích

24. 12. 2016
Autor: CC BY 3.0: Dezidor- Wikimedia Commons

Komentovaná krmení zvířat nebo populární cvičení lachtanů připravila na Štědrý den pražská zoologická zahrada. V poledne na návštěvníky čeká i vánoční překvapení se zlatým prasátkem a polární liškou. Podobné speciální akce chystá zoo také na další dva sváteční dny.

Během sobotního dopoledne uvidí návštěvníci zahrady krmení hrabáčů, tučňáků či pelikánů. Po obědě dostanou vánoční stromečky slůňata a jejich matky. Program uzavře ve dvě hodiny odpoledne krmení vyder severoamerických rybami.
Zoologická zahrada má v sobotu otevřeno do čtyř hodin odpoledne. Pokladny se uzavřou o dvě hodiny dříve. Děti do 15 let mají na Štědrý den vstup do zoo za jednu korunu a u vchodu dostanou drobné dárky.

BRAND24

Vánoční program má zahrada připravený i na další dva dny. V neděli se bude nadílka rozdávat například orangutanům. V ten samý den dostanou rybí zmrzlinu lední medvědi, nový krmný míč je přichystaný pro hrabáče. Na Štěpána udělají chovatelé radost gorilí rodině krmným hlavolamem. Svou oblíbenou pochoutku dostane také skupina varanů komodských v pavilonu Indonéská džungle.

Jako dárek zvířatům mohou lidé k hlavnímu vchodu do zahrady přinést suché pečivo, čerstvé i sušené ovoce a zeleninu. Hravé orangutany potěší také stará prostěradla, povlečení nebo trička. Ta však musí být bez zipů, knoflíků či přívěsků, aby se zvířata neporanila.

Dále čtěte:

Z trojské ZOO do Podbaby by mohla jezdit lanovka


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).