Menu Zavřít

Magistrát chce otevřít molo lidem, připravil memorandum

24. 10. 2016
Autor: CC BY-SA 3.0: Šjů-Wikimedia Commons

Molo u nábřeží Eduarda Beneše v Praze 7 by se mohlo otevřít lidem i lodím, počítá s tím memorandum, které ve spolupráci s městskou částí Praha 7 a Ředitelstvím vodních cest připravil pražský magistrát. Podle náměstka primátorky Petra Dolínka (ČSSD) by se tím odlehčilo zejména náplavce Na Františku, která je přetížená vodní dopravou. Materiál budou v úterý projednávat pražští radní.

Součástí dohody je i to, že by Ředitelství vodních cest mohlo využívat nedaleký vodovodní domek. Dolínek zmínil, že další výhodou, kterou by zpřístupnění mola přineslo, by byla možnost přímého přestupu turistů z autobusů, které parkují pod Čechovým mostem, na lodě. „Projekt už řešíme delší dobu,“ sdělil Dolínek serveru Euro.cz.

BRAND24

Změna by neznamenala podle náměstka primátorky pro město téměř žádnou finanční zátěž, jde spíše o režimové opatření, zmínil Dolínek. Nepočítá také s tím, že by náplavka táhla kulturní akce, podobně jako protější břeh. Půjde spíše dopravní uzel.

Kotviště pro patnáct osobních lodí začalo stavět Ředitelství vodních cest v roce 2008, molo v délce půl kilometru mělo ulehčit nábřeží Na Františku. Kotevní stání tvoří 25 kolmo zapuštěných ocelových pilířů, u kterých je možné ukotvit loď. Molo umožňuje k lodím bezbariérový přístup. První rampa ústí na podjezdnou komunikaci pod Čechovým mostem a druhá umožní výstup na plochu u vstupu do Rudolfovy štoly.

Dále čtěte:

Starosta Čižinský: Nechte Stalina být

Místo luxusu děti. Praha 7 jim věnuje Vodárenskou věž


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).