Menu Zavřít

Trump jako Reagan? Urážka, zlobí se syn oblíbeného prezidenta

13. 6. 2016
Autor: NARA via Wikimedia Commons

Donald Trump ve své prezidentské kampani často chválí bývalého prezidenta USA Ronalda Reagana. Od populárního republikánského politika si vypůjčil i hlavní slogan své kampaně. Proti srovnávání svého otce s Trumpem se však ostře ohradil Michael Reagan. Uvedl, že celou rodinu to uráží.

Trump se prezentuje jako velký Reaganův obdivovatel. Na svém twitterovém účtu se pyšní, že byl jedním z jeho prvních podporovatelů. Inspiraci populárním republikánským prezidentem potvrdil i hlavním sloganem své kampaně „Udělejme Ameriku znovu velikou“, který si nechal patentovat. Stejné motto přitom na svých propagačních materiálech prezentoval právě Reagan.

Vzhledem k Trumpovým sympatiím k Reaganovi a také faktu, že oba se o post prezidenta ucházeli z nepolitických kruhů, se v poslední době stále více probírá spojitost a podobnost obou mužů. Takové úvahy však rozčilují Reaganovu rodinu.

„Jeho vnučky a vnuci se cítí dotčeni, když lidé srovnávají jejich dědečka s Donaldem Trumpem,“ zlobí se Michael Reagan, syn bývalého prezidenta. „Pro celou naši rodinu to je urážka. Donald Trump není Ronald Reagan.“

Jako příklad udává Micheal Reagan Trumpovu neomalenost. Jeho otec podle něj takový nebyl. Důkazem je prý fakt, že uměl jednat i se svými oponenty. „Proč byl můj otec schopný jednat s lidmi jako Tip O’Neill?“ naráží Reagan na bývalého demokratického šéfa Sněmovny reprezentantů. „Protože s nimi uměl najít společnou řeč. O’Neillovi nenadával, ale pozval ho do Bílého domu na večeři.“

BRAND24

Michael Reagan se dokonce neváhal pustit do sporu s Trumpovými podporovateli. Na svém twitterovém účtu oznámil, že Trumpovi nedá hlas v republikánských primárkách v Kalifornii. Několik lidí jej za to odsoudilo, někteří dokonce tvrdili, že se ukázalo, jak malým člověkem je. „Ne, vy jste malí… Nikdo z naší rodiny by pro Trumpa nehlasoval. Je ostudou…“ zareagoval Reagan. Podle něj by to bylo zřejmě poprvé, kdy by jeho otec nepodpořil kandidáta republikánské strany.

Přečtěte si, co si o Trumpovi myslí Hillary Clintonová

Trump by USA přivedl k bankrotu, varuje Clintonová

 Hillary Clintonová
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).