Menu Zavřít

Trump by USA přivedl k bankrotu, varuje Clintonová

24. 5. 2016
Autor: čtk/ap

Hillary Clintonová a Donald Trump stále nejsou oficiálními kandidáty na prezidenta USA, jejich vzájemné osočování ale nabírá na obrátkách. Demokratická kandidátka tvrdí, že Trump by Spojené státy přivedl k bankrotu. Pravděpodobný nominant republikánské strany se zase poslední dobou zaměřil na jejího manžela.

Clintonová, která je velice blízko vítězství v primárkách demokratů, na Trumpa zaútočila na shromáždění v Detroitu. „Ekonomika podle Trumpa je receptem na nižší platy, méně pracovních míst a vyšší dluh. USA by stejně jako své společnosti mohl přivést k bankrotu,“ řekla za potlesku svých příznivců, která pak rozesmála větou: „Zeptejte se sami sebe, jak někdo může prodělat na kasinu?“

Největší favoritka amerických prezidentských voleb tak završila strategii posledních týdnů, kdy Trumpa neustále tvrdě atakovala. Předtím se však zaměřovala více na jeho možnou zahraniční politiku. Známého miliardáře označila za „neřízenou střelu“, která může ohrozit bezpečnost země.

Svého pravděpodobného protikandidáta se také už delší dobu snaží marně přesvědčit, aby zveřejnil své daňové přiznání. Clintonová si myslí, že by se tak ukázalo, že Trump není tak úspěšný, jak se prezentuje.

Zatímco Clintonová útočí přímo na svého soupeře, Trump se nyní zaměřil na jejího manžela, bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Přes Twitter jej obvinil ze zneužívání žen. Podle něj byl v tomto směru nejhorší v politické historii Spojených států. Reagoval tak na obvinění Clintonové, že sám zachází se ženami špatně. V rozhovoru pro televizní stanici Fox pak připomněl, že Clinton byl už dříve nařčen ze znásilnění.

BRAND24

Sérii útoků na manžela své rivalky završil Trump v pondělí na Instagramu, kde uveřejnil krátké video s názvem „Opravdu chrání Hillary ženy?“, které prolíná záběry na Billa Clintona s hlasem jedné z jeho údajných obětí. Na závěr je slyšet smích Clintonové.

Is Hillary really protecting women?

Video zveřejněné uživatelem Donald J. Trump (@realdonaldtrump),

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).