Menu Zavřít

Průzkum: Francouzi jsou z Macrona zklamaní

27. 8. 2017
Autor: čtk

Tři měsíce poté, co francouzský prezident Emmanuel Macron nastoupil do své funkce, vyjádřila více než polovina Francouzů zklamání z jeho dosavadního působení. Vyplývá to z průzkumu institutu Ifop,.

Zklamání z Macronova působení vyjádřilo 57 procent Francouzů, což je o čtrnáct procent více než v posledním průzkumu Ifop v červenci.

Spokojeno s Macronem bylo podle nejnovějšího průzkumu 40 procent Francouzů, což je nicméně o 14 procent méně než v červencovém průzkumu.

Pokles Macronovy obliby souvisí mimo jiné s připravovaným zákonem o reformě trhu práce a se škrty v příspěvcích na bydlení.


Schůzka v Salcburku přiblížila řešení sporu o pracovnících. Čtěte více

Bohuslav Sobotka, rakouský kancléř Christian Kern, francouzský prezident Emmanuel Macron a slovenský premiér Robert Fico na schůzce v Salcburku


Kumulativní pokles Macronovy obliby od května je navíc podle Ifop větší, než pokles popularity Macronova předchůdce Francoise Hollandea během jeho prvních tří měsíců ve funkci.

BRAND24

Pokles obliby institut Ifop zaznamenal také u francouzského premiéra Édouarda Philippea- spokojeno s ním je 47 procent Francouzů, což je o devět procent méně než před měsícem.

Přečtěte si více o francouzském prezidentovi:

Daňový dumping z východu může zničit EU, varuje Macron

Szydlová označila Macronův postřeh o izolaci Polska za arogantní


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).