Menu Zavřít

Na shledanou, řekl Paroubek a odešel z vysílání. Nelíbily se mu dotazy

23. 6. 2017
Autor: Pinkas Martin/Euro

Bývalý premiér za ČSSD Jiří Paroubek odešel z živě vysílaného rozhovoru v Českém rozhlasu. Paroubkovi se nelíbily otázky na jeho návrat do sociální demokracie, konkrétně na podmínky dané stanovami. Paroubek chtěl debatovat o politice, když redaktor na dotazech trval, vstal ze židle a se slovy "takže na shledanou, pane redaktore" opustil studio.

Paroubek si podal přihlášku do ČSSD, kterou v minulosti vedl, v Cerhenicích na Kolínsku. Stranické stanovy ale uvádějí, že případný návrat do strany musí schválit jeho původní domovská organizace a také příslušný okresní a krajský výkonný výbor. Pražský výbor sociální demokracie Paroubkův návrat neschválil. „V Praze se trošku unáhlili, vyjádřili svůj světový názor,“ komentoval to dnes v rozhlasu bývalý premiér.

Jiří Paroubek v Interview Plus

Jiří Paroubek byl předsedou vlády i sociální demokracie a také hostem Interview Plus, které trvalo jen 6 minut... ČLÁNEK: Sociální demokraté by měli přemýšlet, jak mě využít v kampani proti Babišovi, řekl Jiří Paroubek, než odešel z vysílání → http://rozhl.as/2hK

Zveřejnil(a) Český rozhlas Plus dne 23. červen 2017

Paroubek dále řekl, že chtěl vstupem ČSSD morálně podpořit v těžké situaci, když má nízké preference a členové ubývají. Odmítavé hlasy od sociálnědemokratických špiček zhodnotil slovy, že se asi domnívají, že se hlásí na stranického předsedu, a bojí se toho, co bude po neúspěšných volbách, které podle Paroubka skončí pro ČSSD tragédií.

Podívejte se na rozhovor s Jiřím Paroubkem v Euro TV:

„Pokud nemáte nic jiného k tomu, tak já bych přešel meritorně k těm věcem, které jsou zajímavější. Mě tohleto, upřímně řečeno, co je ve stanovách, tak nezajímá. Jestli budu členem, dobře, když nebudu členem, tak taky dobře. Pojďme se bavit o politice,“ nabádal Paroubek redaktora, který ale od dotazů ohledně stranických stanov neustoupil. Paroubek ho varoval, že pokud nebudou diskutovat „o užitečných věcech“, „támhle jsou dveře a já odcházím“. Po chvíli svá slova naplnil.


Přečtěte si komentář k expremiérově snaze o návrat do vysoké politiky:

Paroubkovo přicházení

 Weikert

BRAND24


Na opětovný vstup Paroubka do ČSSD se vztahuje přísnější ustanovení stanov, protože potom, co stranu opustil, založil a určitou dobu vedl politické uskupení Národní socialisté - levice 21. století. Strana ve volbách neuspěla.

Dále čtěte:

ČSSD připomíná před volbami slona v porcelánu

Zoufalá ČSSD provedla zoufalý pokus

Marx už netáhne. ČSSD se musí zbavit vyhraněné ideologie


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).