Menu Zavřít

Airbnb: Londýn táhne po brexitu ještě víc

12. 8. 2016
Autor: Pixabay.com

Britové dali v červnovém referendu sbohem Evropské unii. Londýnský starosta Sadiq Khan chce ale i navzdory tomu udržet obraz metropole jako globálního města, které je otevřené byznysu i turistům.

Hned na začátku léta Khan spustil globální kampaň, která má za cíl přitáhnout jak investice, tak návštěvníky. Pod názvem #LondonIsOpen nese jednoduché sdělení: Londýn si i přes brexit uchovává byznysového ducha, je otevřený inovacím a různorodosti. Po Khanově boku stojí v kampani nová britská premiérka Theresa Mayová, ale i celebrity jako herec Jude Law nebo kapela One Direction. Zapojily se i společnosti, mezi nimi třeba Google.

A Londýnu se podle všeho udržet si atraktivitu daří, píše server Business Insider. Potvrzují to alespoň aktuální čísla platformy Airbnb, která se zabývá pronájem pokojů v rámci sdílené ekonomiky. Ta tento týden uvedla, že od referenda zaznamenala 24% nárůst v návštěvnosti Londýna. Přispěli k tomu cestovatelé z více než 160 zemí napříč celým světem. Londýn se tak v žebříčku oblíbenosti Airbnb dostal na třetí příčku. Jedním z důvodů zvýšeného zájmu samozřejmě může být i prostý fakt, že cestování do Velké Británie je díky poklesu libry v návaznosti na brexit levnější.

„Londýn je po brexitu populárnější a různorodější než kdy dříve. Zůstává nejvstřícnějším a nejpohostinnějším městem světa. Londýn je opravdu otevřený,“ uvedl generální ředitel Airbnb James McClure. „Naším současným cílem je to, aby ještě více lidí napříč celou planetou slyšelo, že Londýn je otevřený,“ komentoval prohlášení platformy Khan.

Sdílené ekonomice se v ostrovním království daří i podle aktuálního průzkumu společnosti PwC. V loňském roce rostl tento sektor v Británii rychleji než ve zbytku Evropy. Ze současných sedmi miliard liber by se do roku 2025 mohl zvednout až na 140 miliard, předpovídá průzkum.


Turisté mají díky slabší libře větší zájem o Británii

Slabá libra zvyšuje zájem turistů o Británii

Londýn, ilustrační foto

Dále čtěte:

BRAND24

Další peníze pro Airbnb. Firma má hodnotu 30 miliard dolarů

Nahradí Londýn? 7 měst, která mohou těžit z brexitu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).