Menu Zavřít

Rakušan vidí prostor

26. 3. 2004
Autor: Euro.cz

Finanční poradenství

MMF24

PRAHA (tos) – Největší tuzemská síť nebankovních distributorů finančních produktů – OVB Allfinanz - dostane v nejbližších dnech konkurenta. Do Česka vstoupila Euro-Finanz-Service (EFS). V nabídce EFS bude neplacené poradenství, to znamená dealerství finančních produktů vykonávané několika stovkami poradců (do konce roku 2004 jich má být až 800). Po oproštění se od vzletných slov o poradenství v praxi půjde o další distribuční kanál společností Česká pojišťovna, Allianz, Aviva, ING, Credit Suisse, Victoria Volksbanken a Hypo.
Šéfem EFS je rakouský občan Otto Witschiera, někdejší zakladatel OVB, se kterou na tuzemský trh vstoupil v roce 1993. Za jedenáct let fungování se v tuzemsku OVB stala největším nezávislým distribučním kanálem finančních produktů. V České republice proslula neetickým jednáním, především tlakem jejích dealerů na klienty, aby uzavírali kapitálové životní pojistky, z nichž mají největší provizi.
Witschier v roce 1995 OVB prodal a o rok později se pustil do budování EFS. Od ledna 2004 začala EFS s mezinárodní expanzí, která se má po startu v Česku rozběhnout ve čtyřech dalších zemích. Na dotaz, zda se v tuzemsku neobává konkurence právě ze strany své již dospělé bývalé dcery, odpověděl Witschiera, že nikoli. V Česku je prý stále místa dost a současné konkurence se neobává. Na otázku, jak se EFS bude odlišovat od nechvalně známé OVB, předseda představenstva EFS poznamenal, že o současných praktikách OVB nic neví, a pokud má u nás špatnou pověst, bude to jejím vedením nebo nabídkou špatných produktů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).