Menu Zavřít

Zisk Samsungu klesl kvůli potížím s Galaxy Note 7 téměř o třetinu

27. 10. 2016
Autor: ČTK

Provozní zisk jihokorejské společnosti Samsung se ve třetím čtvrtletí kvůli problémům s mobilními telefony Galaxy Note 7 meziročně propadl o 30 procent na 5,2 bilionu wonů (zhruba 113 miliard korun). Dostal se tak na nejnižší úroveň za dva roky.

Provozní zisk samotné divize mobilních zařízení se propadl o 96 procent na 100 miliard wonů, tedy na nejnižší úroveň za téměř osm let. Samsung se tento měsíc rozhodl definitivně ukončit výrobu i prodej telefonu Galaxy Note 7 kvůli přetrvávajícím problémům se vznícením baterií.

Firma uvedla, že se nyní v oblasti mobilních telefonů zaměří na rozšiřování prodeje nových klíčových produktů a na obnovování důvěry spotřebitelů.

Vadné telefony Galaxy Note 7 už Samsung nevyrábí. Přečtěte si více:

Samsung ukončil výrobu „hořících“ smartphonů Galaxy Note 7

Ohořelý smartphone Samsung Galaxy Note 7

Smartphone Galaxy Note 7 vstoupil na trh v srpnu a měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone od americké společnosti Apple. Kritici přijali Galaxy Note 7 dobře, ale po několika dnech od zahájení prodeje se začaly objevovat na sociálních sítích obrázky ohořelých přístrojů, což byl první náznak, že s tímto modelem něco není v pořádku.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7. Zákazníkům nabídl finanční kompenzaci nebo výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. V poslední době se však objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů, což Samsung přimělo k úplnému ukončení výroby a prodeje tohoto modelu.


Čtěte také:

BRAND24

Samsung znepokojil investory, akcie spadly na měsíční minimum

Samsung vyjde stažení smartphonu Galaxy Note 7 na 130 miliard


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).