Menu Zavřít

Zdanění elektřiny bude vyšší

11. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Spotřební daň z elektřiny bude v Česku nejspíš vyšší, než je z nařízení Evropské unie nezbytně nutné. U plynu a uhlí by měla daňová sazba odpovídat úrovni minimální sazby. Oznámila to ředitelka odboru nepřímých daní ministerstva financí Petra Pospíšilová. Nové spotřební daně z energetických produktů zavede ministerstvo nejpozději 1.

CONTENT24

Spotřební daň z elektřiny bude v Česku nejspíš vyšší, než je z nařízení Evropské unie nezbytně nutné. U plynu a uhlí by měla daňová sazba odpovídat úrovni minimální sazby. Oznámila to ředitelka odboru nepřímých daní ministerstva financí Petra Pospíšilová.

Nové spotřební daně z energetických produktů zavede ministerstvo nejpozději 1. ledna 2008. Domácnosti tak podle analytika Patria Finance Davida Marka čeká nové zdražení elektřiny, zemního plynu a uhlí. V návrhu nových daňových zákonů, které připravuje ministerstvo financí, jsou sazby daní z elektřiny, plynu i uhlí nastaveny na jednotné úrovni, tedy na 8,50 Kč za gigajoul (GJ) spalného tepla, respektive dodané elektřiny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).