Menu Zavřít

ZASLECHLI JSME

26. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Kvalita zákona vůbec neodpovídá tomu, že vláda na něm pracovala dvanáct či třináct měsíců. Můžeme se tedy těšit jedině z toho, že prodávající budou postiženi protievropskou daní, budou si stěžovat v Bruselu, a Česká republika dostane od Evropského soudu pokutu. Nejspíše zaplatíme více, než budeme neoprávněně vybírat na daních.

Kvalita zákona vůbec neodpovídá tomu, že vláda na něm pracovala dvanáct či třináct měsíců. Můžeme se tedy těšit jedině z toho, že prodávající budou postiženi protievropskou daní, budou si stěžovat v Bruselu, a Česká republika dostane od Evropského soudu pokutu. Nejspíše zaplatíme více, než budeme neoprávněně vybírat na daních.“ -

Místopředseda poslanecké sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) k zákonu o DPH.

CONTENT24

“ Děláte-li to, vážení kolegové, za peníze daňových poplatníků, myslím, že byste měli více přemýšlet. “ - Člen rozpočtového výboru Martin Doktor (ODS) k témuž.

“ Dvanáctikorunový lístek by podle mě měl stát mezi 16 a 20 korunami. Podražit by měly i časové kupony. Na pokrytí nákladů, které neustále rostou, někde peníze vzít musíme.“ - Generální ředitel pražského dopravního podniku Milan Houfek k chystanému zdražování hromadné dopravy v hlavním městě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).