Menu Zavřít

Záchrana Opelu se prodraží o miliardy, šéf jde do Indie

10. 11. 2009
Autor: profit

Záchrana německé automobilky Opel bude s největší pravděpodobností mnohem dražší, než předpokládá americký koncern General Motors.

Autor: Profimedia

GM, který před několika dny překvapivě odmítl Opel prodat rakousko-kanadské firmě Magna, si vyhradil na záchranu automobilky 3,5 miliardy eur, podle studie společnosti Moody však bude potřeba podstatně víc peněz - a to až šest miliard eur. Internetové verzi deníku Die Welt to potvrdil šéf závodní rady Klaus Franz. „Náklady na záchranu Opelu se vyšplhají na pět až šest miliard eur,“ uvedl.

K nejlevnějšímu autu

Z Opelu navíc odchází vedení firmy. A evropský šéf společnosti Carl-Peter Foerster míří podle německých médií s největší pravděpodobností do indické automobilky Tata Motors. Mluvčí indického podniku Debasis Ray nechtěl tuto informaci potvrdit a pouze řekl, že automobilka se ke spekulacím nevyjadřuje.

Generální ředitel americké automobilky General Motors Fritz Henderson už jednal v Německu už s členy vedení firmy, rozhodnutí, co bude s 50 tisíci zaměstnanci v evropských závodech firmy, nepadlo. Jednání pokračují dnes.

CONTENT24

GM chce velmi brzy ušetřit 30 procent nákladů. To by například znamenalo, že o práci přijde asi deset tisíc z padesáti tisíc evropských zaměstnanců Opelu a uzavřeny by byly tři továrny.

Více na Aktuálně.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).