Menu Zavřít

Východní expanze: Kozlovny míří do Ruska

26. 9. 2016
Autor: Mladá fronta

Koncept pivovarnických restaurací Kozlovna hodlá otevřít první pobočky v Rusku či Gruzii. Letos expandoval na Slovensku a etabloval se na východních trzích.

Velkopopovický Kozel se bude nově točit také v restauracích Kozlovna v Rusku. Jak zjistil web Euro.cz, značka tam plánuje v příštích měsících otevřít nové pobočky. Nejde přitom o jediné východní trhy, které český pivovar lákají.

„Kozlovny jsou již úspěšně provozovány v Moldávii a Kazachstánu, do budoucna plánujeme další otevřít v Rusku, kde je Velkopopovický Kozel velmi populární, dále pak v Gruzii nebo Turecku,“ potvrzuje Jitka Němečková, mluvčí Plzeňského Prazdroje, který Kozla ovládá.

Detaily expanzivních plánů Prazdroj nechce zveřejnit. Třeba v Rusku však už spolupracuje s firmou, která tamním konzumentům pivo Kozel představuje. Jde o společnost s názvem České pivo. Ta provozuje ruské restaurace Kozlovitsa a Pilsner. V nich ruský zákazník nalezne českou kuchyni s typickým českým pivem. Zda bude Kozlovna dalším krokem vzájemné spolupráce, zatím není známo.

Poprvé na Slovensku

Letošek se v případě Kozloven nesl v znamení rozšiřování působnosti na Slovensku. Koncept, který ve spolupráci s partnery přináší restaurace s točeným Kozlem a českým jídlem, přenesl českou hospodu v únoru do Prievidze a koncem léta také do Popradu.

„Vzhledem k jejich úspěšnosti a oblíbenosti u milovníků piva plánujeme na Slovensku otevřít další, v tuto chvíli vyhodnocujeme možnosti umístění i spolupráce s potenciálními partnery,“ dodává Jitka Němečková.

EBF24

V Česku je v současné době v provozu 31 Kozloven. I tady firma plánuje rozšíření. Hospodářské výsledky a výhledy značky však Prazdroj nekomentuje. Za výdělečnost si prý zodpovídají provozovatelé sami. „Plzeňský Prazdroj poskytuje provozovateli nebo majiteli hospody či restaurace časově omezenou licenci na koncept. V rámci smlouvy jsou pak specifikovány požadavky na interiér, logomanuály, oblečení obsluhy, či doporučení sortimentu našich výrobků,“ vysvětluje Jitka Němečková.


Čtěte také:

Kozel vsadil na tradici

Kozel dobývá Izrael

O Prazdroj se zajímá polský mogul Kulczyk


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).