Menu Zavřít

Německý Schott nabere v Lanškrounu 500 lidí

3. 11. 2016
Autor: stachelbeer via flickr (CC BY 2.0)

Společnost Schott Lanškroun připravila plán pro rozšíření výroby. Nové kapacity produkce autodílů si vyžádají nábor 500 lidí.

Německá firma chce svůj závod rozšířit v západní části průmyslového parku v Lanškrounu. Tamní továrna vyrábí a upravuje díly pro automobily. Provoz v rozšířené výrobní hale by měl být zahájen na podzim roku 2017. Práci nabídne až 500 nových zaměstnancům.

„Provoz závodu zůstane třísměnný. V důsledku realizace záměru dojde k navýšení počtu pracovních míst ze současných 450 na cca 950 pracovních míst.,“ říká mluvčí Pardubického kraje Dominik Barták. Kraj projekt německé firmy podporuje.

Druhý pokus

V současné době je v podniku povrchově upravováno zhruba 197 tisíc metrů čtverečních materiálu ročně. Po realizaci záměru kapacita naroste na 314 tisíc metrů čtverečních.

„Zjišťovací řízení k témuž záměru již jednou proběhlo, a to v nedávné době, záměr byl dán do posuzování z důvodu negativního stanoviska Krajské hygienické stanice, nesouhlasu s hlukovým posouzením a rozptylovou studií. Společnost Schott Lanškroun vzala oznámení zpět, dopracovala jej a 24. 10. podala znovu,“ uvádí Barták.

Realizace se tak zřejmě kvůli změnám o několik měsíců odsune. Investor však hodlá výrobu spustit v příštím roce. Záměr se nachází ve fázi zjišťovacího řízení EIA, oznámení o zahájení řízení bylo vyvěšeno na úřední desce.

Kabely, součástky a autosklo

Projekt počítá s rozšířením prostoru haly a výrobních zařízení a také zvětšením skladu chemických látek. Součástí bude rozšíření administrativního a sociálního zázemí, včetně vybudování parkoviště se 150 parkovacími místy a úpravy stávající areálové komunikace.

Divize Schott Electronic Packaging, pod kterou výroba v Lanškrounu patří, tvoří součást technologické skupiny Schott. Ta je výrobcem krytů a komponentů pro ochranu citlivé elektroniky. Základní technologie zahrnují sklo-kovové a keramicko-kovové komponenty, tepelné pojistky pro elektrická zařízení a speciální sklo.

BRAND24

Továrna v Lanškrounu je dodavatelem hermetických pouzder a průchodek, stejně jako technologií zpracování speciálních skel.

Čtěte také:

Továrnu Nexenu v Žatci postaví za 4,3 miliardy Samsung

Benešovský Mavel chce v Bosně investovat téměř sedm miliard

Biocel Paskov dostane miliardovou injekci z Rakouska


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).