Menu Zavřít

Šašek provokuje: Úplně nejlepší je zpít se do němoty

30. 1. 2014
Autor: Profimedia.cz

Mozkový trus(t) na radnici Prahy 1 opět pracuje na plné obrátky a vymýšlejí se další hloupé nápady, jak otrávit život lidem nejen tam bydlících. Po dopravních experimentech, které si připomeneme záhy, a rozbujení nesmyslných dětských hřišť tentokrát někdo oprášil dávný nápad regulovat zábavu v centru Prahy.

Nejprve připomeňme nádherný nesmysl, o němž snad už nikdo reálně neuvažuje – pokus o zavření Smetanova nábřeží. Významná dopravní žilka měla být proměněna na bulvár, kde se budou moci Pražené a turisté kochat. Dokonce se během vybraných sobot uskutečnil bizarní pokus, kdy bylo nábřeží uzavřeno. Všichni měli radost, auta Prahu nezacpala.

Naštěstí někdo později zapojil ten houbovitý orgán mezi ušima a vzpomněl si, že doprava v Praze o sobotách není standardní. A někdo patrně ještě osvícenější připomněl půlrok, během nějž se Smetanovo zábřeží zavřelo kvůli opravě kolejí a doprava kolabovala.

Doufejme, že podobný „reality check“ postihne i nápad zavírat povinně hostince a kluby v deset večer. Argumenty pro uzavírku jsou celkem známé – údajně z klubů a barů vychází hluk. Šašek tomu moc nerozumí, protože sám bydlel nad vcelku exponovaným hostincem a hluk z barů jej nerušil.

Stejně tak jsou dobře proprány i argumenty proti podobným zvůlím radnice – že to porušuje svobodu podnikání, že majitelé domů přijdou o lukrativní nájemníky, které nemohou nahradit poklidné galerie, protože tolik jich Praha 1 prostě nepotřebuje stejně jako celá Česká republika. Na obou stranách umělé barikády se jistě najde řada dalších nápadů.

Šašek by navíc rád připomněl zásadní otázku: Kam se člověk půjde po desáté hodině napít a pobavit? Domů k televizi a otevře lahváče? No ták. Neberte nám možnost pořádně se zlít do němoty mimo herny (které samozřejmě budou otevřeny neustále). Koneckonců pak tolik hluku dělat nebudeme.


Čtěte další Šaškovy provokace:

Šašek provokuje: Zrušte cyklostezky – stejně se po nich na kole jezdit nedá

CONTENT24

Šašek provokuje: Česko vzbudilo světový rozruch hlavně na Slovensku

Šašek provokuje: Dvě dobré rady

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).