Menu Zavřít

Samsung představil nástupce problematického telefonu

23. 8. 2017
Autor: čtk

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics dnes v New Yorku představil nástupce telefonu Galaxy Note 7, který musel v loňském roce kvůli problémům s baterií stáhnout z trhu. Nový telefon Galaxy Note 8 se začne prodávat 15. září.

Český internetový obchod společnosti Samsung již přijímá předobjednávky, cena přístroje je stanovena na 26.990 Kč. Zákazníci v případě předobjednání telefonu obdrží jako dárek dokovací stanici DeX.

Nový telefon má obrazovku s úhlopříčkou 6,3 palce (16 centimetrů) a je vybaven duálním fotoaparátem se dvěma specializovanými objektivy. Operační paměť telefonu činí šest gigabytů, vnitřní úložiště má kapacitu 64 gigabytů.

Telefon Galaxy Note 8 lze zabezpečit pomocí snímače otisků prstů i snímače oční duhovky. Kapacita baterie nového telefonu činí 3300 miliampérhodin (mAh), zatímco předchůdce Galaxy Note 7 byl vybaven baterií s kapacitou 3500 mAh.

Nový přístroj má obrazovku s úhlopříčkou 6,3 palce (16 centimetrů) a je vybaven duálním fotoaparátem se dvěma specializovanými objektivy. V Česku by se měl Galaxy Note 8 začít prodávat také 15. září s doporučenou maloobchodní cenou 26 999 korun, píše server Svět Androida.

Smartphone Galaxy Note 7 vstoupil na trh loni v srpnu a měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone od americké společnosti Apple. Po několika dnech od zahájení prodeje se však začaly na sociálních sítích objevovat obrázky ohořelých přístrojů.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi telefony stahovat z trhu. Zákazníkům nabídl finanční kompenzaci nebo výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. Později se však objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů, což Samsung v říjnu přimělo k úplnému ukončení výroby a prodeje tohoto modelu.

BRAND24

Samsung Electronics je největším výrobcem chytrých telefonů na světě.

Přečtěte si více o problémech Samsungu:

Korupční kauza dědice Samsungu: prokuratura žádá 12 let

Zisk Samsungu se navzdory skandálům více než zdvojnásobil

Šéfa Samsungu čeká obvinění. Vedle korupce i z křivého svědectví

Jihokorejská prezidentka chtěla úplatek od Samsungu, tvrdí žalobci


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).