Menu Zavřít

Reuters: Francouzská prokuratura kvůli emisím vyšetřuje PSA

24. 4. 2017
Autor: Profimedia.cz

Francouzská prokuratura zahájila vyšetřování domácí automobilové skupiny PSA, kterou podezírá z podvodů s testy emisí naftových vozů. Agentuře Reuters to dnes sdělil zdroj z justičních kruhů. Výrobce aut značek Peugeot a Citroën je už čtvrtou automobilkou, proti níž je ve Francii toto vyšetřování vedeno.

Skupina je podle zdroje vyšetřována z podvodu na spotřebitelích. PSA jakékoli pochybení popírá a dnes zopakovala, že dodržuje všechny zákony zemí, v nichž působí.

V březnu francouzská prokuratura zahájila vyšetřování italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA), rovněž v podezření na podvody s testováním emisí. Už loni začala prokuratura kvůli emisím naftových vozů vyšetřovat německý koncern Volkswagen a letos v lednu zahájila vyšetřování francouzské automobilky Renault. Dokumenty s poznatky ohledně emisí naftových vozů těchto firem předával prokuratuře úřad pro ochranu spotřebitelů.

BRAND24

Emise z naftových vozů se dostaly do centra pozornosti v září 2015, kdy Volkswagen v reakci na obvinění v USA přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. Skandál se týká rovněž zhruba 1,2 milionu vozů Škoda Auto.


O automobilce PSA čtěte více:

Automobilka PSA chce investovat na Slovensku 4,5 miliardy. Žádá ale vysoké pobídky

Opel Francouzům nestačí, rádi by i Lotus. PSA se zajímá o koupi automobilky Proton

PSA zdvojnásobila zisk. Poprvé po šesti letech vyplatí dividendu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).