Menu Zavřít

Platební společnost Ingenico koupí konkurenční firmu Bambora

20. 7. 2017
Autor: Profimedia.cz

Francouzská platební společnost Ingenico koupí konkurenční švédskou firmu Bambora od Nordic Capital za 1,5 miliardy eur (39 miliard korun). Převzetí je další z řady dohod v sektoru. Platební firmy se v poslední době staly centrem zájmu vydavatelů kreditních karet a bank, které se snaží vydělat na přesunu od hotovostních transakcí k platbám přes chytré telefony nebo jiné mobilní přístroje, uvedla agentura Reuters.

Investiční fond Nordic Capital zahájil činnost firmy Bambora v roce 2015, když o rok dříve koupil několik platebních společností. Hrubé příjmy firmy loni dosáhly 202 milionů eur.

Firma Ingenico v prohlášení uvedla, že akvizice zvýší její zisk a bude mít i další výhody. Posílí hlavně dostupnost služeb firmy na internetu, ale také v obchodech ve Skandinávii, Severní Americe a Austrálii, dodal analytik firmy Richard-Maxime Beaudoux Bryan Garnier.

Ingenico Group Ingenico Group Chart

BRAND24

Dohoda mezi firmami Ingenico a Bambora přichází krátce poté, co zpracovatel plateb kreditními kartami Vantiv oznámil koupi firmy Worldpay za 7,7 miliardy liber (225 miliard korun). Francouzská platební firma Worldline rovněž tento měsíc oznámila, že koupí švédského konkurenta Digital River World Payment.

Dále čtěte:

Bankovní revoluce: na scénu míří „virtuální operátoři“

Brusel spouští revoluci v platbách. A otevírá dveře kyberzločinu

Soumrak kartového byznysu? Visa a MasterCard mohou přijít o miliardy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).