Menu Zavřít

Pale Fire Capital: Na letošní nákupy máme 150 milionů

18. 4. 2017
Autor: čtk

Investiční společnost Barty, Šenkypla a Holého Pale Fire Capital chce více investovat do internetových a mediálních projektů.

Trio internetových podnikatelů Jan Barta, Dušan Šenkypl a David Holý loni založilo vlastní investiční fond Pale Fire Capital, který od té doby nakoupil za téměř miliardu korun - například pražské obchodní centrum Šestka nebo naposledy největší kulinářský server v Česku Toprecepty.cz.

Investiční apetit fondu ale trvá. „Letos máme v plánu zainvestovat na internetu 100 milionů až 150 milionů korun,“ říká jeden ze zakladatelů Šenkypl. „Investice do online projektů jsou pro nás na prvním místě. Nicméně díváme se i na další příležitosti – primárně komerční nemovitosti a projekty,“ dodává s tím, že celkový investiční zájem fondu je mnohem vyšší.

Prostředků mají internetoví investoři, kteří minulý rok začali pomocí portálu ePojištění sponzorovat první fotbalovou ligu, dostatek. Na sklonku loňského roku prodali zhruba za miliardu korun většinový podíl ve svém holdingu NetBrokers německé společnosti Bauer Media.

Pod Pale Fire Capital (název je inspirovaný Nabokovovým románem Bledý oheň) aktuálně patří ještě vietnamské bistro Banh-Mi-Ba, výsadba topolů na zpracování biomasy, bulvární server Extra.cz, dále Poptavej.cz, Semantic Visions, Favi.cz nebo dva nové projekty včetně JenPrace.cz.

BRAND24

Dále čtěte:

Investor Vladimír Schmalz: Češi neumí anglicky, jazykovky budou vydělávat

Sněz, co můžeš. „Alternativní“ Bohemia Energy přerostla tradiční hráče

Bankovní revoluce: na scénu míří „virtuální operátoři“

 Petr Dvořák, majitel firmy Lime


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).