Menu Zavřít

LOM Praha loni zdvojnásobil zisk na rekordních 97 milionů

30. 6. 2017
Autor: Euro, Martin Pinkas

Státní podnik LOM Praha, který opravuje vojenské vrtulníky a cvičí piloty, loni zdvojnásobil zisk na rekordních 97 milionů korun. Významná část činnosti podniku byla zaměřena na výcvik pilotů nejen Armády ČR, ale také zahraničních zákazníků v Centru leteckého výcviku v Pardubicích.

„Pro rozvoj armády je nesmírně důležitá spolupráce s domácím obranným průmyslem a jeho podpora. Při zvyšování schopností českého vojenského letectva je pro nás LOM Praha klíčovým partnerem,“ uvedl ministr obrany Martin Stropnický (ANO).

Díky novým zakázkám, nejen v oblasti výcviku, nasazení zaměstnanců a s ohledem na finanční stabilitu mohl podnik vynaložit nemalé investice do technologií a také do personálu, uvádí ministerstvo.


Přečtěte si exkluzivní rozhovor s šéfem LOM Praha

 Ředitel LOM Praha Roman Planička

BRAND24


LOM Praha se zaměřuje na opravárenské služby pro českou armádu. Je čelním opravárenským závodem pro vrtulníky řady Mi v zemích NATO a EU s uzavřeným cyklem oprav. Soustředí se především na generální opravy vrtulníků Mi-2, Mi-8/17, Mi-24/35 a jejich agregátů. Podnik také poskytuje letecký výcvik pilotů v Centru Leteckého Výcviku v Pardubicích. Firma zaměstnává více než 800 osob.

Přečtěte si také:

Obrana podepíše smlouvy na techniku za 750 milionů. Vybaví například gripeny

Tendr na helikoptéry: Američané se učí, jak vyslovit „Plamen“


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).