Menu Zavřít

Kiwi.com míří mezi největší brněnské zaměstnavatele

23. 2. 2017
Autor: CC BY SA 2.0: Jakub Kadlec via Flickr

Vyhledávač a prodejce letenek Kiwi.com bude letos zaměstnávat v Brně už víc než tisíc lidí. Rozlet někdejšího brněnského startupu Skypicker, dnes Kiwi.com, pokračuje.

Firma založená ikonou české startupové scény, 29letým Oliverem Dlouhým, loni zaměstnala stovky nových lidí. Většina z nich má na starosti zákaznickou podporu po celém světě. V Kiwi.com pracují od loňska i desítky nových vývojářů. Ti neustále vylepšují jedinečný algoritmus, kombinující lety různých společností. Díky němu má teď společnost až osmimiliardové tržby.

Letos počet zaměstnanců v brněnské centrále zcela jistě překročí tisícovku. Na HR konferenci týdeníku Euro s názvem „Kdo bude pracovat?” to uvedla personální ředitelka Kiwi.com Kateřina Gábová.

„Plánujeme letos přijmout stovky nových zaměstnanců do zákaznické podpory, kde na konci loňského roku pracovalo už přes 600 lidí. Chceme také až zdvojnásobit počet našich vývojářů, jichž teď zaměstnáváme 70,” oznámila Gábová.

Pobočka v Pacifiku

Společnost se stále více spoléhá na zaměstnance ze zahraničí, které Brno jako rozvíjející se kulturní metropole přitahuje. „Doporučují si nás mezi sebou. Už teď je více než polovina uchazečů o zaměstnání u nás z ciziny,” upřesnila Gábová. Naopak je stále těžší získat absolventy českých univerzit, a to i z humanitních oborů.

BRAND24

Kiwi.com také na konci loňského roku otevřela své druhé zahraniční centrum, tentokrát na tichomořském ostrově Fidži. Cílem je zejména obsloužit zákazníky v jiných časových pásmech tak, aby se v Brně nemuselo pracovat v noci. Už zhruba rok a půl zaměstnává Kiwi.com rovněž lidi na Ukrajině. Obě centra provozuje lokální partner, který brněnskému startupu shání místní zaměstnance.

Čtěte dále:

CzechInvest dá startupům 142 milionů, pomůže jim do Silicon Valley

České startupy bude podporovat Izrael. Vznikne nový fond

Pražské startupy lákají zahraniční investory. Získaly desítky milionů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).