Menu Zavřít

CzechInvest dá na podporu startupů 142 milionů, pomůže jim do Silicon Valley

1. 2. 2017
Autor: Profimedia.cz

Státní agentura CzechInvest rozšíří nabídku služeb pro začínající firmy. Celkem má pro české startupy připraveno více než 142 milionů korun.

Finanční i poradenskou podporu nabídne CzechInvest ve čtyřech aktivitách, které jsou zaměřeny na konkrétní fázi rozvoje startupu: CzechStarter, CzechDemo, CzechAccelerator a CzechMatch. Agentura to dnes uvedla v tiskové zprávě. Spustila také nový web podporastartupu.cz.

„Každá z aktivit se zaměřuje na jinou fázi vývoje start-upu, od samotných začátků společnosti až po kontakt s investorem,“ uvedl generální ředitel agentury Karel Kučera.

V první fázi rozvoje pomůže start-upům CzechStarter, který navazuje na program CzechEkoSystem. Vybrané firmy v něm absolvují několikaměsíční tréninkový program v Česku zaměřený na rozvoj jejich podnikatelské aktivity a komerční využití produktu. Poté budou moci vycestovat na dvoutýdenní program do Silicon Valley, kde načerpají zkušenosti a nahlédnou do podnikatelského systému vyspělého trhu. První zájemci se mohou začít hlásit v březnu 2017.


České startupy podpoří i Izrael. Přečtěte si více:

České startupy bude podporovat Izrael. Vznikne nový fond

Laserové centrum HiLASE v Dolních Břežanech u Prahy, které z prostředků evropských fondů a ministerstva školství postavil Fyzikální ústav Akademie věd, vyvíjí laserové technologie s průlomovými parametry. Také jeho výsledky by mělo vyhodnocovat nové ministerstvo pro vědu


Do světové startupové komunity prvních šest českých firem uvedl projekt CzechDemo, který podporuje účast na zahraničních akcích. V prosinci 2016 se první start-upy zúčastnily veletrhu TechCrunch Disrupt v Londýně a v lednu 2017 veletrhu CES v Las Vegas. Letos připravuje CzechInvest účast českých firem na TechCrunch Disrupt v New Yorku a v San Francisku.

BRAND24

Pokračovat bude i CzechAccelerator, který v zahraničních podnikatelských inkubátorech nabídne účastníkům kancelářské prostory, mentoring a poradenství. Vydat se budou moci do Silicon Valley, New Yorku, Singapuru a Londýna.

Dále čtěte:

Investice do českých startupů podpoří Evropský investiční fond 270 miliony

Pražské startupy lákají zahraniční investory. Získaly desítky milionů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).