Menu Zavřít

Daimler vyslyšel Trumpa. Investuje miliardu dolarů do rozšíření továrny v USA

21. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Německý automobilový koncern Daimler investuje miliardu dolarů (téměř 22 miliard Kč) do rozšíření továrny divize Mercedes-Benz ve Spojených státech. Investice umožní zahájit výrobu sportovně-užitkových vozů (SUV) s elektrickým pohonem a vytvoří přes 600 nových pracovních míst, oznámila dnes firma.

Daimler je další zahraniční automobilkou, která se rozhodla investovat do rozšíření výroby v USA. Tyto investice vytvářejí tlak na americké výrobce aut, uvedla agentura Reuters. Analytici navíc předpokládají, že prodej automobilů v USA se bude v příštích letech mírně snižovat. Loni dosáhl rekordní úrovně 17,55 milionu vozů.

Některé americké automobilky se již nyní potýkají s poklesem poptávky a musejí dočasně omezovat výrobu. Ford Motor tento týden například oznámil, že hodlá na deset týdnů uzavřít pět montážních závodů v Severní Americe, aby snížil zásoby modelů, které nejdou na odbyt.


Šéf Applu prý slíbil Trumpovi tři továrny. Čtěte více

 Tim Cook


Německá automobilka BMW v létě naopak ohlásila plán rozšíření své továrny v Severní Karolíně, kde tak vznikne asi tisíc nových pracovních míst. Tento týden zdroje agentury Reuters uvedly, že se švédský výrobce osobních aut Volvo Cars rozhodl zdvojnásobit investici do své první továrny v USA na miliardu dolarů. Továrna, která je nyní ve výstavbě, by tak měla zaměstnat celkem 4500 lidí místo dříve předpokládaných dvou tisíc.

Americký prezident Donald Trump se snaží tlačit zahraniční automobilky k tomu, aby vozy pro americký trh vyráběly přímo ve Spojených státech, místo jejich dovozu ze zahraničí, například z Mexika. Chce tak podpořit zaměstnanost i hospodářský růst v USA.

BRAND24

Dále čtěte:

Trumpovo fiasko místo triumfu? Americká továrna Foxconnu je v ohrožení

Křižáci bojující proti dieselu. Nepohodlná organizace je financována nejen z Bruselu

V hlavní roli spalovací motor. Kampaň v Německu zasáhla hysterie

Figurína německého ministra dopravy Alexandra Dobrindta před budovou, v níž se začátkem srpna konal tzv. Dieselový summit


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).