Menu Zavřít

Budvar navyšuje kapacity. Letos investuje 730 milionů

14. 2. 2017
Autor: Profimedia.cz

Budějovický Budvar letos investuje zhruba 730 milionů korun. Staví nové logistické centrum, aby překonal hranici dvou milionů hektolitrů vyrobeného piva za rok. Objem prodaného piva se loni zvýšil. V roce 2015 se prodalo 1,6 milionu hektolitrů, přesná čísla za loňský rok podnik zatím nezveřejnil.

Pivovar nyní dočasně vede jeho ekonomický ředitel Petr Žáček poté, co loni rezignoval Jiří Boček. Ministerstvo zemědělství bude vybírat nového ředitele až ze tří kandidátů, které mu doporučí komise. „Budvar dosáhl hranice svých výrobních a logistických kapacit již v roce 2015, kdy objem prodaného piva dosáhl hranice 1,6 milionu hektolitrů. Objem prodaného piva se zvýšil i v roce 2016 a dosáhl historického maxima. Číslo zatím zveřejňovat nebudeme,“ řekl mluvčí Budvaru Petr Samec. Nárůst označil za dlouhodobý trend, za posledních deset let se výstav pivovaru zvýšil o 40 procent, za posledních šest let z 1,25 milionu na 1,6 milionu hektolitrů.


Přečtěte si, kdy a jak Budvar pokořil rekord:

Budvar loni prodal rekordní množství piva

Pivovar Budějovický Budvar


Do roku 2020 investuje Budvar dvě miliardy korun. Rozvojové investice spustil již loni, chce zvýšit výrobní a logistické kapacity, aby mohl překonat hranici dvou milionů hektolitrů vyrobeného piva ročně. První projekt zaměřený na přetlačné tanky - tlakové nádoby určené pro přípravu piva - o objemu 10 000 hektolitrů již skončil, nyní se staví nové logistické centrum s kapacitou téměř 20 000 paletových míst. Do roku 2021 dále vznikne nová stáčírna lahví, zvětší se kapacita sklepů a varny. Investice zrychlí distribuci piva v Česku i v zahraničí.

Až v roce 2018 skončí stavba logistického centra, zlepší se podle mluvčího dopravní situace v Kněžskodvorské ulici, kde Budvar sídlí. „Součástí centra totiž bude 70 parkovacích míst pro zaměstnance pivovaru uvnitř areálu, tím se uvolní parkovací místa v okolních ulicích pro veřejnost,“ řekl Samec. Zároveň se přeprava mezi oběma areály pivovaru přesune na silniční most a technologickou lávku, které Kněžskodvorskou ulici překlenou. Tubus lávky se v březnu sestaví na zemi a na pilíře ji umístí jeřáb s nosností 500 tun.

Budvar vyváží pivo do 76 zemí. Pivovar, který byl založen 15. dubna 1895, nese od roku 1967 název národní podnik Budějovický Budvar. Je posledním českým pivovarem, který vlastní stát.

BRAND24


Z pivovarnictví čtěte více:

Budvar vyhrál letitý spor o značku Budweiser v Portugalsku

Budvar vyhrál v Itálii další spory o ochranné známky

Miliardový souboj o Prazdroj

 Plzeňský Prazdroj (Zdroj: Profimedia.cz)


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).