Menu Zavřít

Boeing otevře v Británii svou první továrnu v Evropě

26. 2. 2017
Autor: Boeing

Americký výrobce letadel Boeing otevře v Británii továrnu na součástky a bude do ní investovat 20 milionů liber (637 milionů korun). Továrna v zemi, která odchází z Evropské unie, bude prvním závodem Boeingu v Evropě.

Továrna v severoanglickém Sheffieldu bude vyrábět ovladače vztlakových přistávacích klapek na křídlech pro boeingy 737, 737 MAX a 777 nové generace. Britská továrna bude těsně spolupracovat se závodem v Portlandu v americkém státě Oregonu, kde se vyrábějí další komponenty. Továrna v Sheffieldu bude zaměstnávat zpočátku asi 30 lidí a firma je chce přijmout počátkem roku 2018.

Investice v Británii je součástí strategie Boeingu na soustředění výroby klíčových komponentů a systémů v USA a Británii. Cílem firmy je snížit náklady dodávek.

Boeing postaví závod vedle sheffieldského výrobního a výzkumného centra, kam má v roce 2019 přesunout výrobce luxusních vozů McLaren produkci svých podvozků. Ta se nyní nachází v Rakousku a McLaren se tím připravuje na možné zavedení cel na produkci automobilového průmyslu po odchodu Británie z EU, uvedla agentura Bloomberg.

BRAND24

Evropský konkurent Boeingu Airbus soustředí v Británii většinu své výroby a vývoje křídel. Na dvou závodech tam zaměstnává celkem asi 10 tisíc lidí.

Hledáte letenku? Najděte ji na LetenkyLevně.cz

Čtěte dále:

Konec turbulencí. Americkým aerolinkám věří i Warren Buffett

22 dalších otázek o cestování letadlem. Opravdu nemám po přistání tleskat?

Boeing 777-200LR, který bude létal na lince Emirates z Dubaje do Panamy

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).