Menu Zavřít

Alza expanduje do Rakouska, otevřela prodejnu ve Vídni

26. 7. 2017
Autor: Alza

Největší tuzemský e-shop Alza.cz otevřel prodejnu ve Vídni. Provozovna na Favoritenstraße má 175 metrů čtverečních. Rakousko je po Maďarsku další zemí, kam obchod expanduje. První kamennou prodejnu mimo území České republiky a Slovenska otevřela Alza loni v Budapešťi.

Podle ředitele rozvoje e-shopu Jaromíra Řánka si společnost Rakousko zvolila mimo jiné proto, že ho může obsluhovat ze svého logistického skladu nedaleko Bratislavy. E-shop chce také využít zkušenosti ze vstupu na tamní trh při budoucí expanzi do zahraničí. Řánek to řekl při nedávném rakousko-českém obchodním fóru v Praze.

Letos v dubnu zahájila provoz také třetí největší prodejna Alzy v České republice v Ostravě. Alza.cz loni zvýšila tržby o 22 procent na rekordních 17,4 miliardy korun. Počet objednávek stoupl o milion na šest milionů.

Předsedou představenstva a zakladatelem e-shopu je Aleš Zavoral. Alzu.cz vlastní skupina investorů, kteří ji ovládají přes holdingovou společnost L.S. Investments Limited se sídlem na Kypru.

Češi při nákupech v e-shopech utratili během prvního pololetí letošního roku 46,4 miliardy korun, meziročně o 13 procent víc. Vyplývá to z údajů portálu Heureka.cz. Ve druhé půlce roku by růst měl zrychlit. Podle nedávného odhadu Asociace pro elektronickou komerci letos tržby internetových obchodů dosáhnou zhruba 115 miliard korun. Podíl e-commerce na celkovém maloobchodu stoupne na téměř 11 procent.

BRAND24

Mezi největší internetové obchody v Česku dále patří i Mall.cz, Parfums.cz, CZC.cz či Kasa.cz.

Související články:

Obliba e-shopů roste. Češi v nich utrácí více

Levnější vozy i dodávky. Alza rozšiřuje nabídku elektromobilů

Alibaba postaví sklad u Prahy, zaměstná až 500 lidí. Cílí na německý trh


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).