Menu Zavřít

Zbytečné vytí na Vlky

4. 5. 2016
Autor: Euro

Je zase květen a střední Evropou opět projíždí motorkářská parta Noční vlci, což je každoroční příležitost strašit se ruským medvědem natahujícím dráp po naší svobodě. Tahle parta ruských mužiků milujících kromě vodky ještě Voloďu Putina ale fakt není žádná tanková divize, jakkoli ta panika tak vypadá.

Ruští nacionalisté na amerických a japonských motorkách, v italských kombinézách a německých helmách vezoucí sebou jako jediný ruský produkt benzin v nádrži a sovětskou vlaječku na motorce jsou přece komickým připomenutím, kam až to Rusko, na něž jsou údajně tolik hrdí, od toho vítězného roku 1945 ve vědě, technice a průmyslu dotáhlo. Nebo spíše nedotáhlo.

Technologická zaostalost, znovu rostoucí bída ve velké zemi a zhroucený finanční systém jsou nejzřetelnějším projevem marného budování kapitalismu po ruském způsobu, jaký se zcela nepochybně ani těm nejasertivnějším motorkářům v Evropě zpopularizovat nepodaří.


Přečtěte si další komentáře autora:

Sázka na Bretschneidery

Babiš v. Beneš. Blíží se třetí bitva o ČEZ

Zeptejte se Vietnamce

BRAND24


A jestli z Nočních vlků jde strach, tak v realitě asi jako z večerníčkového Vlka ze seriálu Nu pogodi. Nebýt mediální masáže našich ochránců před ruskou propagandou, v Česku by po nich ani pes neštěkl, stejně jako po nich ani pes neštěkne v Rakousku, či Německu. Samozřejmě pokud někde nebudou dělat nemístné výtržnosti, od čehož je tu však standardní policie a nikoli podivná ideologická ochranka „statečně“ bojující na internetu s „vetřelci“.

Rusko má samozřejmě v česku a střední Evropě své zájmy ekonomické i politické. Operují zde ruští zpravodajci šíří se zde ruská propaganda účinkující možná na malou část té prostodušší veřejnosti a napětí mezi Ruskem a NATO je samozřejmě cítit i v Praze. Že by ale byl v jakkoli vzdálené budoucnosti možný strategický obrat České republiky zpět k náruči Moskvy, muže věřit snad jedině Jiří Vyvadil. A mužici na motorkách na tom nic nezmění.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).