Menu Zavřít

Taliban v Afghánistánu zabil 69 lidí, 180 zranil

17. 10. 2017
Autor: Profimedia.cz

Nejméně 69 mrtvých a kolem 180 zraněných si vyžádaly dnešní útoky v několika provinciích Afghánistánu, k nimž se přihlásili islamisté z hnutí Taliban. S odvoláním na místní činitele o tom informovala agentura Reuters. Nejtragičtější bilanci má přepadení policejního komplexu ve městě Gardez na jihovýchodě Afghánistánu.

Útok v Gardezu v provincii Paktíja připravil o život nejméně 21 strážců zákona, včetně provinčního šéfa policie. Dalších 48 policistů utrpělo zranění. Zahynulo také nejméně 20 civilistů a přibližně 110 jich bylo zraněno, uvedli vládní činitelé.

Masakr začal, když sebevražední atentátníci Talibanu odpálili u policejního objektu automobil napěchovaný výbušninami. Poté dovnitř vtrhla skupina ozbrojenců. Útok se soustředil na výcvikové středisko připojené k policejnímu ústředí. Bezpečnostní síly zabily nejméně pět islamistů.

Taliban má na svědomí i přepadení okresního střediska ve východoafghánské provincii Ghazní. Podle představitelů provincie při tomto útoku zahynulo nejméně 15 příslušníků vládních sil a dalších 12 utrpělo zranění. Mezi oběťmi je i 13 mrtvých a sedm zraněných civilistů. Taliban tvrdí, že zabil 31 členů vládních sil a 21 jich zranil.

BRAND24

Boje s islamisty jsou hlášeny i z okolí vládních budov v jihoafghánské provincii Kandahár a provincii Faráh na západě země.

Přečtěte si také:

Německá uprchlická politika se po volbách nezmění, míní experti


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).