Menu Zavřít

Osobnosti proti bezmoci: v Pražské křižovatce vystoupí Kraus, Ruppert či Poláková

19. 9. 2018
Autor: Pražská křižovatka

David Kraus, Matěj Ruppert, Thom Artway, Barbora Poláková, Tonya Graves a jiní vystoupí 25. 10. 2018 od 20 hodin v Pražské křižovatce na prvním charitativním koncertu spolku ALSA nazvaném Společně proti bezmoci. Výtěžek koncertu je věnován na podporu pacientů s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS).

Koncert bude koncipován do vystoupení dvojic a bude doprovázen promítáním videí. Jako moderátor večerem provede Libor Bouček.

Na akci vystoupí Thom Artway, Daniela Písařovicová, Barbora Poláková, Ondřej Brzobohatý, David Kraus, Lenny, Tonya Graves, Peter Pecha, Matěj Ruppert, Ondřej Ruml, Kateřina Sedláková, ARTE levite, Michal Hrůza a další.

Amyotrofickou laterální sklerózou v Česku trpí zhruba 800 lidí, ročně se objeví téměř 300 nových
nemocných a stejný počet jich za rok zemře. Jedná se o nemoc, při které většinou v průběhu dvou až pěti let člověk postupně ztrácí schopnost ovládat svaly. Onemocnění si nevybírá slabé jedince s podlomeným zdravím, často sahá po lidech na vrcholu sil a tvůrčího potenciálu – z nejznámějších případů jmenujme tlumočnici Danu Gálovou, fotbalistu Plzně Mariána Čišovského nebo politika Stanislava Grosse.

BRAND24

„ALS je jedna z nejhorších, ne-li nejhorší nemoc vůbec. Já jsem měl to štěstí v životě, že jsem zdravý a pokládám za povinnost pomáhat. Myslím si, že pomoc je velmi potřebná a budu i nadále tuto nadaci podporovat,“ uvedl David Kraus.

Do kampaně Společně proti bezmoci 2017/2018 se zapojili Daniela Peštová, David Kraus, Patricie Solaříková, Linda Bartošová, David Prachař, Jenovéfa Boková, Jana Plodková, Daniela Písařovicová, Stanislav Majer, Pavel Batěk, Tonya Graves, Taťjana Medvecká, Thom Artway, Tomáš Jeřábek, Pavel Horváth či Jaroslav Špaček. Pro rok 2018/2019 se k nim připojili herec Petr Stach, sportovci Lukáš Pešek a David Svoboda a zpěváci Kateřina Sedláková a Peter Pecha.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).