Menu Zavřít

Dvě pětiny Čechů se v práci neobejdou bez internetu, nejvíce v Praze

23. 5. 2019
Autor: Martin Pinkas/Euro

Více než dvě pětiny Čechů (43 procent) jsou při své práci závislé na internetu. Dalších 22 procent internet v práci potřebuje, ale dokázali by se bez něj obejít. Vyplývá to z květnového průzkumu agentury STEM/MARK.

Internet v práci nepotřebuje ani nepoužívá 15 procent Čechů, z toho 1,6 procenta respondentů uvedlo, že v práci internet nevyužívají i přesto, že by se jim hodil.

Bez internetu by nedokázalo svou práci vykonávat 61 procent lidí s vysokoškolským vzděláním, potažmo polovina lidí s maturitou. Naopak internet v práci nepotřebuje 28 procent respondentů se základním vzděláním.

„Je jasné, že v Česku je stále velký prostor pro inovativní řešení v oblasti digitálních pracovních nástrojů a v jejich podpoře mezi více než 15 procenty Čechů, kteří internet v práci dosud nepoužívají,“ uvedl zakladatel soutěže Vodafone Nápad roku Martin Kešner.

Nejvíce lidí se v práci bez internetu obejde v nejmenších obcích, a to zejména v Libereckém (33,3 procenta) a Zlínském (28,6 procenta) kraji. Naopak 11,5 procenta Jihočechů uvedlo, že internet v práci nepoužívají, přestože by se jim hodil. Nejvíce na Internetu závisí práce Pražanů (63 procent) a poté lidí žijících v obcích s 20 tisíci až 99 tisících obyvateli (55,8 procenta).

BRAND24

Ve světě lovců hlav: headhunteři nahrazují personální oddělení

Dále čtěte:

Netradiční benefity. Češi chtějí pětihodinovou pracovní dobu nebo podíl na zisku společnosti

Velký průzkum týdeníku Euro: Jak platí české podniky?

Komentář: Rub rostoucích mezd

Komentář: Chcete víc? Stačí říct

Plat jako manažer? Ke starým zlatým časům mají řemeslníci stále daleko

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).