Menu Zavřít

Digitální MeToo. Umělá inteligence odhaluje šikanu a sexuální obtěžování v e-mailech

8. 1. 2020
Autor: Profimedia.cz

Vývojáři z americké společnosti NexLP vytvořili umělou inteligenci, která dokáže ve firemní e-mailové komunikaci díky speciálnímu algoritmu odhalovat případy šikany a sexuálního obtěžování. Pro nástroj, jenž využívají už desítky firem, se vžil název MeTooBots.

Jak přesně algoritmus určuje, co se dá považovat za závadnou komunikaci, si NexLP nechává pro sebe. Program si ale podle jeho tvůrců všímá anomálií v jazyce, frekvenci a času komunikace v průběhu týdnů.

Získaná data jsou vzápětí analyzována, načež program určí míru jejich potenciální škodlivosti. Podezřelá komunikace je pak přeposílána na HR oddělení či rovnou firemnímu právníkovi.

Setkali jste se na pracovišti s případem sexuálního obtěžování?

Co je a co není sexuální obtěžování?

Autoři programu přiznávají, že je složité naučit počítače, jak vlastně obtěžování vypadá. „Netušil jsem, kolik forem obtěžování existuje. Myslel jsem si, že to je jen sprostá mluva, ale je tolik možností. Může to být třeba patnáct zpráv nebo posílání odvážných fotografií,“ řekl zpravodajskému webu deníku The Guardian výkonný ředitel společnosti Jay Leib.

Američané nabízejí inkriminovaný program společnostem z celého světa, přičemž více než padesát z nich jej do své firemní komunikace už stihlo zapojit.

Pozor na familiárnosti

Profesor Brian Subirana, který se na univerzitách Harvard a MIT zabývá umělou inteligencí, vznik nástroje na odhalování šikany a obtěžování vítá, má však podle něj určité limity a v některých případech může být i problematický.

„Existuje druh obtěžování, který je velmi rafinovaný a těžko odhalitelný. Učíme o něm na Harvardu a vyžaduje určitou formu pochopení, které ještě umělá inteligence není schopna,“ řekl pro The Guardian.


Nežádoucí efekt MeToo: ženy na Wall Street se dostaly do izolace

Izolace, ilustrační foto


Umělá inteligence kromě toho nedokáže odhalit určité nuance a nemusí brát v potaz specifický způsob komunikace mezi zaměstnanci, kteří se blíže znají a mluví mezi sebou familiárně. Mezi pracovníky pak důkladná kontrola jejich komunikace může vytvořit atmosféru nedůvěry.

„Umělá inteligence má před sebou ještě hodně překážek k překonávání,“ říká Subirana s tím, že nástroj NexLP může být užitečný alespoň v tom, že na základě svého pozorování vytvoří jakousi databázi škodlivých výrazů.

Dále čtěte:

Každá třetí je zneužívána manželem. V muslimkách se probouzí touha po emancipaci

Důsledek #MeToo: ve Spojených státech přibývá feministů

Vyhoďme ho z kola ven. Zničit si kariéru kvůli přebujené politické korektnosti je snadné

BRAND24

#MeToo postihuje umění i sport. Z galerií mizí obrazy, ze startu F1 modelky

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).