Menu Zavřít

Posuvné dveře: do pouzdra, nebo na stěnu?

25. 3. 2019
Autor: PNM International

Současný trh s interiérovými dveřmi je opravdu rozmanitý. Sáhnout můžete nejen po klasickém provedení, ale také po jedné z posuvných alternativ. Vybrat si navíc můžete, zda se mají posuvné dveře zasouvat do pouzdra, nebo na stěnu. Jak první, tak i druhé řešení má nejen své přednosti, ale i úskalí. V následujících řádcích vám přinášíme přehled s důležitými informacemi, které vám při hledání vhodné varianty zaručeně pomohou.

Posuvné dveře na stěnu se dají dodělat kdykoliv

Pokud máte na stěně dostatek místa, šoupací dveře na stěnu jsou ideální volbou. Uplatnění nacházejí pouze ve větších místnostech, a tak je rozhodně nenainstalujete třeba do koupelny či na záchod, kde nejsou stěny dostatečně široké. Obrovskou výhodou je, že daná možnost nevyžaduje žádné stavební úpravy, protože veškeré prvky se montují přímo na stěnu.

Co se týče mechanismu, ten disponuje v horní části garnýží s jezdcem a ve spodní zase jezdcem v drážce. Posuvné dveře na stěnu zpravidla nemají žádný zámek, ovšem je možné je vybavit dorazovým hranolem, a tím pádem je budete moci v případě potřeby i zamknout. Záleží pouze na vás, co od dveří vyžadujete. Zřejmě v obývacím pokoji se bez zámku obejdete, ale například do ložnice ho vyžadovat budete.

Posuvné dveře na stěnu jsou ladné a tiché. Bývají většinou jednokřídlé s možností posouvat buď na levou, nebo pravou stranu. Zakoupit se dá i dvoukřídlé provedení, kdy se jedno křídlo odsouvá vlevo a druhé vpravo.

Posuvné dveře do pouzdra hlavně do novostaveb

Samotný název napovídá, že posuvné dveře do pouzdra vyžadují přítomnost pouzdra, při jehož instalaci dochází ke stavebním zásahům. Právě z daného důvodu se doporučují hlavně do novostaveb, kde můžete posuvné dveře naplánovat dopředu. Do stěny je totiž zabudované pouzdro, do něhož se dveře zasouvají.

Jaké jsou výhody posuvných dveří?

Výhod bychom mohli jmenovat hned několik, ale uvedeme jen ty klíčové, kvůli nimž spusta lidí posuvné dveře volí. V první řadě, zejména pokud bojujete v interiéru s nedostatkem prostoru, vás nadchne úspora až jednoho metru čtverečního podlahové plochy. Právě takové místo je požadováno pro otevření tradičních otočných dveří.

Stejně tak se posuvné dveře osvědčily v malých místnostech a úzkých chodbách, kde je s klasickými interiérovými dveřmi obrovský problém. Vytvoříte navíc i elegantní interiér. Jakmile posuvné dveře zavřete, perfektně rozdělíte dvě místnosti. V případě, že je ponecháte otevřené, důmyslně propojíte dvě místnosti a docílíte většího a světlejšího interiéru.

BRAND24

Posuvné dveře jsou navíc moderní, a tak si můžete být jisti, že jdete s nejnovějšími trendy. Podívejte se do pestrého produktového portfolia společnosti ERKADO, jejímž distributorem je například firma RostraDvere.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).