Menu Zavřít

Nový program Srovnej si to pro efektivnější využití manipulační techniky

26. 8. 2019
Autor: PNM International

S manipulační technikou můžete výrazně zvýšit výkonnost a efektivitu svého provozu. Prvním krokem je nákup správného vozového parku, kdy si vyberete vhodné vysokozdvižné vozíky. Jenže tím to zdaleka nekončí. I zde je potřeba pravidelný servis a orientace v novinkách. Proto přišla společnost STILL s programem nesoucí název Srovnej si to, jehož poselstvím je propagace novinek na poli manipulační techniky. Podívejte se, co by se mohlo hodit i pro váš provoz.

Při výběru nového vysokozdvižného vozíku vybírejte i podle druhu akumulátoru

Pro nákup nové manipulační techniky platí několik hlavních pravidel, podle kterých je dobré se orientovat. V první řadě je nutné zvolit takové stroje, aby optimálně pokryly potřeby vašeho provozu. Někdy je nutné například dosah do velké výšky, jindy větší nosnost. Jedním z kritérií je i typ baterie do VZV. U akumulátorových vysokozdvižných vozíků můžete v zásadě potkat dvě varianty. První z nich obsahuje olověný akumulátor. V tomto případě jde většinou o starší typy a nové vozíky se s takovou baterií moc nevyrábějí. Je to z toho důvodu, že existuje jiná varianta, kterou jsou lithium-iontové baterie. Ty mají oproti první variantě mnoho klíčových výhod. Důležitou předností je rychlé nabíjení, takže nemusíte tak dlouho čekat, než je vozík opět připraven k provozu. Dalším bonusem je šetrnost k životnímu prostředí, protože Li-Ion baterie vydrží delší dobu a i po ukončení své služby se dají téměř plně recyklovat. Velkou výhodou je i velká kapacita na poměrně malý objem baterie. V porovnání se staršími typy s jinými druhy akumulátorů tyto vozíky vydrží jezdit klidně až třikrát déle do dalšího nabití. Lithium-iontové baterie také nepotřebují žádnou údržbu, což je velmi praktické, protože máte o starost míň a můžete se tak věnovat přemýšlení, jakými dalšími způsoby více zefektivnit váš byznys.

BRAND24

Servis olověných baterií

V případě, že máte vozový park plný vozíků poháněných na olověné baterie, nemusíte zoufat. Vyžadují sice trochu více údržby v porovnání s Li-Ion akumulátory, ale mohou dobře posloužit. Problémem v případě tohoto typu baterie je jev zvaný sulfatace spočívající v usazování sulfátových krystalků, kvůli kterým se zmenšuje maximální kapacita baterie. Kvůli tomu společnost STILL nabízí v Plzeňském a Karlovarském kraji desulfatace. Starému akumulátoru je tak navrácena životnost a prodloužen jeho provoz s dostatečnou kapacitou. Výrazně pomůže i správné nabíjení, kdy je vhodné nenechávat baterii vybitou, ale pravidelně ji dobíjet, čímž předcházíte vzniku sulfátu.

Ekologické čištění vysokozdvižných vozíků

Běžně se manipulační technika využívá ve skladech, provozech i ve venkovních prostorech, kde nebývá příliš čisto. Postupně se tedy zašpiní. V rámci zachování maximální funkčnosti, bezpečnosti, ale i estetického dojmu je důležité provést očištění. Pokud se do toho pustíte sami a rozhodnete se pro ruční mytí, musíte počítat s tím, že spotřebujete poměrně hodně vody a i přes použití ekologických čisticích prostředků se nevyhnete nutnosti správně zlikvidovat smytou špínu. Čištění vysokozdvižných vozíků provádí společnost STILL ve formě mobilní myčky. Zvládnou se postarat o celý váš vozový park a ušetří čas i starosti pro maximální ekologickou čistotu. Profesionální ekologické mytí vozíků zanechá všechny vaše přístroje dokonale čisté a připravené pro další použití. Pravidelnou péčí pomáháte zvyšovat čistotu na pracovišti a zároveň to může mít vliv na životnost vozíků, které se zbytečně neničí nánosy špíny. Myslete na svůj provoz a do pravidelného rozpisu nutných servisních úkonů připište také mytí vozíků.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).