Menu Zavřít

MS v ledním hokeji 2019 se koná na Slovensku. Přivezou Češi medaili?

1. 4. 2019
Autor: PNM International

Mistrovství světa v ledním hokeji patří mezi českými sportovními fanoušky k nejsledovanějším událostem roku. Letošní šampionát se navíc koná na sousedním Slovensku, takže zájem fanoušků bude o to větší. Šampionát se oproti předchozím rokům posunul na pozdější termín.

Šampionát odstartuje v pátek 10. května a vyvrcholí finálovým zápasem v neděli 26. května 2019. Jelikož se termín MS posunul, tak je pravděpodobné, že uvidíme více hráčů z kanadsko-americké NHL, protože většina mužstev již bude z bojů o Stanley Cup vyřazena.

Mistrovství světa v ledním hokeji 2019 v Bratislavě a Košicích

MS se zúčastní 16 mužstev, která jsou rozdělena po 8 do dvou skupin. Skupina A, ve které hrají domácí Slováci, se odehraje ve Steel Aréně v Košicích a skupina B s Čechy proběhne v Bratislavě na Zimním stadiónu Ondreje Nepely s kapacitou 10 tisíc diváků.

Čeští hokejisté zahájí šampionát hned 10. května a jejich prvním soupeřem bude favorizované Švédsko. Dále se Češi utkají postupně s Norskem, Ruskem, Lotyšskem, Itálií, Rakouskem a Švýcarskem. Podívejte se na kompletní rozpis zápasů MS v hokeji 2019.

MS v ledním hokeji 2019 – systém turnaje a TV přenosy

Mužstva se v osmičlenných skupinách utkají systémem každý s každým a z obou skupin postoupí 4 nejlepší do čtvrtfinále. Poslední mužstvo z každé skupiny automaticky sestupuje. Od čtvrtfinále se hraje vyřazovacím způsobem a mužstva na sebe narazí křížem – vítěz skupiny A se střetne se 4. ze skupiny B a naopak. Vítězové obou skupin se nemohou potkat dříve než ve finále.

Zápasy hokejového šampionátu bude stejně jako v minulosti přenášet Česká televize především na kanálu ČT Sport. Podrobnější informace o TV přenosech z MS v hokeji najdete zde.

BRAND24

Ukončí čeští hokejisté medailový půst?

Poslední česká medaile z hokejového MS již notně zapadala prachem. Naposledy se Češi radovali ze zisku „placky“ v roce 2012, kdy si z Helsinek odvezli bronz.

Očekávání fanoušků jsou před letošním šampionátem opět vysoká, ale pokud se na šance Čechů podíváme střízlivýma očima, tak k největším favoritům rozhodně nepatří. Podle kurzů největších sázkových kanceláří jako jsou Tipsport, Fortuna nebo Synottip skončí Češi opět ve čtvrtfinále stejně jako na předchozích třech šampionátech. Ale buďme optimisté, třeba budou hvězdy a horoskopy našim hokejistům nakloněny a my si užijeme přímý finálový přenos na náměstí mnoha českých měst :-).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).