Menu Zavřít

Leitz radí: Důležité dokumenty patří do odpadkového koše 2.0

11. 11. 2019
Autor: Esselte

Důležité osobní materiály putují do odpadků. V lepším případě přetržené, v horším ani to ne. Přístup k nim může mít kdokoliv a kdokoliv je může snadno zneužít. Jak tomu zabránit, třeba kvůli celoevropským pravidlům ochrany osobních údajů pod označením GDPR? Snadno. Použijte chytrý odpadkový koš Leitz IQ.

Koš udělá z listů papíru, ať už jde o bankovní výpisy, účty s osobními údaji nebo obchodní smlouvy, papírovou drť. Pokud namítnete, že skartovačky jsou drahé, hlučné a nevzhledné, tak pro řadu přístrojů skartovačky Leitz IQ to rozhodně neplatí. V široké řadě modelů najdete cenově dostupné přístroje pro domácí použití i skartovačky s vysokým stupněm utajení P6+, která z papíru udělá v podstatě prach.

Skartovačky Leitz IQ

Úzká, nebo super pracovitá

Všechny skartovačky Leitz IQ mají atraktivní design, takže výborně doplní vaše pracovní místo. Jsou kompaktní a u výkonných modelů oceníte kolečka pro snadnou manipulaci. Provoz je tichý a údržba velmi snadná. Do všech modelů stačí jednou za měsíc vložit speciální olejové papíry Leitz, které promažou řezací čepele i motor, jinou údržbu nevyžadují. Bát se nemusíte ani zaseknutého papíru, všechny modely Leitz IQ při problému s papírem zapnou automaticky zpětný chod a problém tak vyřeší.

Skartovačky Leitz IQ

A jaký model vybrat? Pro domácí použití se hodí menší modely, které jsou nabízené i v praktické úzké variantě, která se hodí do menších prostorů. Tyto skartovačky zvládnou najednou rozřezat hned několik listů papíru, ale předpokládá se, že nepracují neustále. To je naopak situace častá v kancelářích, proto modely z řady Leitz IQ pro ně určené dokáží skartovat klidně několik hodin v kuse, aniž by se motor přehřál.

Skartovačky Leitz IQ

Křížem místo proužkem

Velmi důležitým kritériem při výběru skartovačky je jemnost řezu. I základní modely Leitz IQ používají křížový řez místo nedostatečného proužkového řezu. Výsledkem je 400 kousků papíru, což je dostatečné na výpisy z bankovních účtů nebo jiné osobní dokumenty. Pokud je potřeba vyšší zabezpečení, což je ve firemní sféře často nezbytné, volte skartovačky se stupněm zabezpečení P5 až P6+.

Stupeň P5 vyžaduje speciální mikro řez, nejvyšší úroveň P6 nebo P6+ pak zajistí super mikro řez. Papír je pak nařezán na 2 000 kousků u úrovně P5 nebo až 12 000 kousků při nejvyšší úrovni P6+. Nejvyšší úroveň je nutná při likvidaci vládních nebo vojenských materiálů s vysokým stupněm utajení.

BRAND24

Skartovačky Leitz IQ

Více zjistíte zde.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).