Menu Zavřít

Jak připravit dům k prodeji

17. 12. 2018
Autor: PNM International

Prodáváte dům a stěhujete se do nového nebo si plánujete pořídit byt? Víte, co všechno musíte udělat, abyste nemovitost připravili k prodeji? Inspirujte se a zvyšte tak šance na rychlý a bezproblémový prodej.

Vybavení domu

Otázkou je, zda si chcete vzít vybavení z domu do nového bydliště nebo jej budete nechávat v prodávané nemovitosti. Většina mladých párů ocení, pokud v domě bude alespoň základní nábytek, popřípadě spotřebiče jako je lednička, pračka a sporák. Ti, kteří mají svůj nábytek a své vybavení i spotřebiče, pak dají přednost nevybavené nemovitosti, kterou si mohou vybavit sami. Ideální je, pokud do inzerátu připíšete větu, že dům je částečně vybaven, popřípadě je možné vybavit nebo naopak, že je nemovitost vybavená, ale že je možné nábytek i spotřebiče odvézt a prodávat nemovitost jako nezařízenou.

Úklid je samozřejmostí

Jen málokdo si koupí dům, ve kterém zůstal nepořádek po bývalých majitelích. I když se může tato nepříjemnost projevit na nižší ceně domu, tak vždy raději nabízejte k prodeji uklizený dům, kterému třeba stačí jen rekonstrukce a bude možné v něm bydlet. Využijte služeb realitní kanceláře a nechte si dům nafotit profesionály tak, aby působil útulně a příjemně již na pohled.

Nebojte se aranžmá

Hodnotu prodávané nemovitosti zvýšíte, pokud přidáte aranžmá s květinami, klidně živé květiny do vázy nebo třeba přehoz přes postel, popřípadě deku a polštáře přes gauč. Pokud je nemovitost nezařízená, tak ji zkuste alespoň nafotit v denním světle, ideálně za slunečného dne a i tak můžete například do rohu místnosti umístit větší vázu s květinami nebo na zem umístit klidně i nábytek, který v domě nebude zůstávat. Uvidíte, že takto zařízená nemovitost bude na potencionálního zájemce působit mnohem lépe než jen samostatné pokoje.

BRAND24

Technický stav domu

Při prodeji domu myslete také na jeho technický stav. Velké množství kupujících se právě na tyto detaily ptá. Jakým způsobem se v domě topí, jaká je spotřeba, zda jsou nové elektrické rozvody, jestli nejsou problémy s vodou a podobně. Všechny tyto informace byste měli před prodejem domu znát. Při využít služeb realitního makléře se nemusíte bát žádných otázek kupujících, protože makléř bude vědět, jak na dané otázky odpovědět.

Interiér versus exteriér

Úklid interiéru prodávané nemovitosti je stejně tak důležitý, jako úklid exteriéru. Jen málokdo bude nadšený, pokud by měl přijít na neupravenou zahradu, kde se budou válet odpadky nebo zbytky materiálu z rekonstrukce. Snažte se vždy o vytvoření čistého a vzdušného prostoru, který je svěží a otevřený. Uvidíte, že prodej domu, který bude takto připraven k prezentaci, bude radost a zároveň rychlá záležitost.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).