Menu Zavřít

Ani manažerům se nemoci nevyhýbají. Co pak bude s rodinou?

7. 3. 2019
Autor: Pojišťovna VZP, a. s.

Majitelé a šéfové firem i manažeři nejrůznějších úrovní jsou zvyklí posuzovat nejrůznější rizika a předcházet jim. Často ale platí přísloví o kovářově kobyle.

I když k manažerským profesím patří i slušné finanční ohodnocení, zamysleli jste se nad tím, jak by vaší rodině změnilo život velmi závažné onemocnění?

Statistiky jsou neúprosné a s některým z vážných onemocnění jako je rakovina, Alzheimerova choroba, roztroušená skleróza, cévní mozková příhoda, infarkt nebo transplantace se docela pravděpodobně vy nebo vaši příbuzní můžete potýkat.

Věděli jste třeba, že rakovinou onemocní každý třetí Čech a každý čtvrtý na ni umře? Například v roce 2017 největší ze zdravotních pojišťoven zaznamenala 1,3 milionu ošetření v souvislosti s vysokým tlakem, téměř 390 tisíc infarktů, dalších 360 tisíc jiných srdečních nemocí… A pokud si myslíte, že alzheimer se mnoha lidí netýká, tak předloni Všeobecná zdravotní pojišťovna evidovala 34 089 případů. Naštěstí existuje řešení, jak být připravený i na zlé časy.

Fénix zajistí manažera i rodinu pro případ nemoci

Pojišťovna VZP, a. s. (PVZP) už před pěti lety jako první v Česku přišla s nabídkou, kterou ve vyspělých západních zemích běžně využívají - pojištění Fénix. Tehdy pojištění chránilo klienty v případě onkologické diagnóze, nyní se kromě rakoviny ochrana vztahuje i na další závažná onemocnění.

Pojištění Fénix, ilustrační foto

„Vyšli jsme vstříc poptávce klientů po rozšíření seznamu diagnóz, které je možné pojistit. Vylepšená verze pojištění závažných onemocnění vychází z našich pětiletých zkušeností s takovým typem produktu,“ říká Roman Kryštůfek, ředitel produktového managementu zdravotního pojištění PVZP.

Velkou výhodou pojištění je, že v případě, kdy vám lékař oznámí závažnou diagnózu, pojišťovna vám jednorázově vyplatí pojistnou částku až do maximální výše 2,5 milionu korun. Nemusíte už na nic čekat a ani nemusíte oznamovat, k čemu peníze použijete - pojistné plnění můžete využít na nadstandardní náklady léčby, k zajištění ošetřovatelky nebo chodu domácnosti, k zaplacení dluhů, aby netížily rodinu nebo třeba ke splnění přání nemocného příbuzného.

Pojištění je možné sjednat do dovršení konkrétního věku, nemusíte navštívit lékaře (pouze nesmíte zatajit, že už jste nemocní) a můžete si vybrat, jestli budete platit pojistné každý měsíc, čtvrtletně, pololetně nebo ročně.

Pojištění Fénix, ilustrační foto

BRAND24

Sjednejte pojištění do konce roku s výraznou slevou

Až do konce roku mohou pojištěnci VZP uzavřít pojistnou smlouvu za polovinu, tj. s 50% slevou. Pojištěnci ostatních pojišťoven mají slevu ve výši 30 %. Zvýhodněná cena přitom platí po celou pojistnou dobu.

Pojištění Fénix pro případ závažných onemocnění je možné sjednat na každé pobočce Pojišťovny VZP, a. s. nebo VZP ČR, u externích zprostředkovatelů nebo přes internet na www.pojistenifenix.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).