Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce víkendovou metropolí #17

26. 8. 2016
Autor: prague-up.com

Poslední prázdninový víkend nám konečně ukáže pravé léto. A věřte tomu, že i v Praze si ho budete moct skvěle užít. Chystá se spousta open-airů.

Cirkusové městečko na Letné

O festivalu Letní Letná jsme sice psali už minule. Festival stále pokračuje, a tak se zatoulejte o víkendu do cirkusového městečka, které má svoji specifickou atmosféru. Čekají tu na vás různá šapitó s představeními a dílnami, food-trucky a bary, které lákají k zajímavým zážitkům i setkáním. V pátek doporučujeme od 17h Atelier fyzického divadla DIFA JAMU a jejich klaunovské představení Chaos srdce, které je inspirováno Shakespearovou hrou Romeo a Julie.

 Letní Letná, Praha (Zdroj: prague-up.com) Festival Letní Letná stále pokračuje

„Nová Praha“ před Cross Clubem

Celé sobotní odpoledne můžete strávit na zeleném plácku před Cross Clubem, nudit se určitě nebudete. Těšit se můžete na spoustu hudby, food-trucky a kvalitní kávu, workshopy na 3D tisk a na DIY hudební nástroje, velkoformátové instalace, graffiti jam live a testovací jízdy městských kol. Na programu bude také fire-show, performance od berlínské umělkyně a nebo live-painting performance. Mini market nabídne např. vinyly od světově uznávaného dj a místního ex-pata Sebastiana Paizy, ilustrované knížky a komiksy nebo módní a designové kousky od Koncept Story. Po 22 hodině začne velká noční párty, na kterou přijal pozvání berlínský dj JUST_ME a španělský producent EL_TXEF_A.

 Cross Club, Praha (Zdroj: prague-up.com) Program před Cross Clubem bude pestrý

Bleší trh v kontejneru

Již třetí sezónu funguje na Malé Straně místo, které se zrodilo z kontejneru. Říká se mu Containall a právě v neděli se tu koná další bleší trh. Přijďte si dát drink, vybrat nějaký nový kousek do vašeho šatníku a připravit se na babí léto.

 Containall (Zdroj: prague-up.com) Blešák s atmosférou

Elektronika na (A)voidu

Až vás unaví nákupy, projděte se podél řeky a zakotvěte na (A)voidu. Pohledy na řeku, drink v ruce a kvalitní elektronická hudba vám zpříjemní neděli. Partička Seed zde pořádá od 15 h svoji hudební session a jako hosta si přizvali francouzské elektronické trip-hopové duo Overland Inn. Vzduchem se ponese synthová atmosféra.

 Galerie Avoid (Zdroj: prague-up.com) Neděli zpříjemní kvalitní elektronika

Stalinovy výhledy

Posledním tipem, jak zakončit víkend příjemným nicneděláním a zajímavými výhledy, je další hudební sedánek pod Metronomem, resp. na Stalinu. Tentokrát bude vše v režii dj Rambutanmana,jinak také vařícího maskota Prague Jerk Station. Luke to rozjede v rytmech jazz, soul, funk, afrobeat, house, dub & more. Trochu nadhledu v neděli určitě neuškodí.

BRAND24

 Stalinův pomník, Praha (Zdroj: prague-up.com) Tanec pod metronomem

Více napoví Prague-Up kalendář


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).