Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #82

24. 11. 2017
Autor: Prague-Up.com

Veřejný dům, Synáčci, Mongolská výšivka, Kuzmarkt & Punktura, Opálové fluidum a Seed. Jak najít v metropoli cestu k inteligentní zábavě, sofistikovaným projektům, moderní umělecké scéně, a ještě se u toho i dobře a zdravě najíst, vám poradí průvodce Prague-up.

Veřejný dům

Akce Veřejný dům představuje pravidelně činnost MeetFactory napříč čtyřmi jejími dramaturgiemi: vernisáže, komentované prohlídky rezidenčních ateliérů, scénické čtení, promítání a samozřejmě i hudba. Dveře se otevřou v 19 hodin a vše odstartuje workshop Producentské tvůrčí strategie a práce se softwarem Ableton Live. Divadlo bude mít pod palcem Petra Hůlová a nadějní djs Varg, Maoupa Mazzocchetti a Lišaj vás pomalu roztančí.

 Akce Veřejný dům v MeetFactory Akce Veřejný dům v MeetFactory

Synáčci

Vila Štvanice a divadelní soubor Tygr v tísni zvou v pátek od 20 hodin na hru Synáčci. Autorská hra se zabývá nebezpečným životním balancováním v časech dospívání, patologickým prostředím škol a křehkostí světa puberťáků, který se projevuje přecitlivělostí i krutostí. Hra je inspirovaná románem Roberta Musila Zmatky chovance Törlesse.

 Vila Štvanice a divadelní soubor Tygr v tísni zvou na hru Synáčci Vila Štvanice a divadelní soubor Tygr v tísni zvou na hru Synáčci

Mongolská výšivka

Baví Vás slow fashion a upcycling? Právě pro vás bude sobotní workshop v letenském showroomu Jakoby, který je zaměřený na ruční výšivku. Můžete si tak oživit svůj milovaný kousek v šatníku nebo si něco pěkného podle vzoru vyšijete a poté aplikujete jako ozdobu na váš oděv. Vše ostatní bude k dispozici a také zaručeně dobrá kolektivní nálada.

 Letenský showroom Jakoby Letenský showroom Jakoby

Kuzmarkt & Punktura

Pokud se vám nechce nic tvořit, ale těmto věcem fandíte, můžete zamířit jen o dvě ulice dál. Hned naproti Bio OKO najdete nový obchůdek, o který se dělí známé značky Kuzmarkt a Punktura. U nich najdete oblečení i bytové doplňky ve stylu retro – vintage – punk. První návštěvníky bude čekat v sobotu od 11 hodin vínečko a malé občerstvení. Tak dorazte včas!

 Značky Kuzmarkt a Punktura se dělí o obchůdek naproti Bio Oko Značky Kuzmarkt a Punktura se dělí o obchůdek naproti Bio Oko

Opálové fluidum

CrossClub nejsou jen divoké parties. Už delší dobu tu mají zajímavou divadelní dramaturgii, kde dávají příležitost novým a neotřelým projektům. V sobotu od 19 hodin představí své autorské dílo jeden básník a výtvarnice. Přijďte si poslechnout jejich básnické sbírky Opálove fluidum a nechte se unést novou, mladou krví imaginace.

 Opálove fluidum v CrossClubOpálove fluidum v CrossClub

Seed

Partičkx Seed a Endless Illusion spojili své síly a zvou v sobotu na večírek plný taneční hudby do vily Štvanice. Představí se dj Aroy Dee z Holandska, který vydává na legendárních labelech jako Rush Hour a M>O>S. Druhou hvězdou bude dj Anatolian Weapons, line-up doplní domácí residenti jako Mike H., Not_me a nebo Layup & Raphael Kosmos.

BRAND24

 Ve vile Štvanice proběhne v sobotu večírek plný taneční hudby Ve vile Štvanice proběhne v sobotu večírek plný taneční hudby

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).