Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #78

27. 10. 2017
Autor: Prague-Up.com

Designblok, legendární Bill Murray, Sandman, orázdné domy pod Vyšehradem, Materia.FM nebo bylinková terapie. Jak najít v metropoli cestu k inteligentní zábavě, sofistikovaným projektům, moderní umělecké scéně a ještě se u toho i dobře a zdravě najíst vám poradí průvodce Prague-up.

Designblok

Od čtvrtka až do pondělí hostí výstaviště v Holešovicích již devatenáctý ročník největší pražské přehlídky módy a designu. Sejde se tu na dvě stovky designérů se svou tvorbou pod jednou střechou. Přijďte objevit zajímavé umělecké projekty, potkat se s mladými talenty a shlédnout módní přehlídky a novinky českých i zahraničních značek. Součástí bude také bohatý doprovodný program a diskuzní platforma Reflex Stage.

 Výstaviště v Holešovicích hostí devatenáctý ročník největší pražské přehlídky módy a designu. Výstaviště v Holešovicích hostí devatenáctý ročník největší pražské přehlídky módy a designu.

Přehlídka filmů Billa Murrayho

Když už budete v Holešovicích, nenechte si ujít přehlídku těch nejlepších filmů legendárního herce Billa Murrayho, který se stal pop kulturní ikonou a který během jeho dlouhé a plodné kariéry pracoval s mnoha velkými jmény amerického filmového průmyslu. Po celý víkend uvádí Bio OKO.

 Fanoušci herce Billa Murrayho budou mít žně. Bio OKO uvede přehlídku jeho filmů. Fanoušci herce Billa Murrayho budou mít žně. Bio OKO uvede přehlídku jeho filmů.

Sandman

Pro divadelní fanoušky tu máme autorskou inscenaci režisérky Lindy Duškové, kde se zabývá spánkem a jeho poruchami. Doražte v sobotu od 19:30 do NODu hledat odpovědi na otázky: Jak se vám v noci spí? Zdají se vám sny? Přijďte se společně ponořit do tmy.

 NOD uvede autorskou inscenaci režisérky Lindy Duškové. NOD uvede autorskou inscenaci režisérky Lindy Duškové.

Prázdné domy pod Vyšehradem

Další sobotní vycházka po pražských prázdných domech. Tentokrát se začne pěkně zostra u ikony všech pražských Prázdných domů – nádraží Vyšehrad. Proč tak dlouho chátrá? Proč nefunguje památková ochrana? A jakou náplň by měla budova v budoucnu mít? To vše se dozvíte. Start je v 10 hodin.

 Procházka po pražských prázdných domech začne u nádraží Vyšehrad. Procházka po pražských prázdných domech začne u nádraží Vyšehrad.

Materia FM

V pátek se The Chemistry Gallery promění pod taktovkou Materia.FM v klub a bude hostit objevy současné elektronické scény, tentokrát v zastoupení Francie a Mexika. Do Prahy přijala pozvání pařížská umělkyně Anetha, jejíž sety už zazněly v nejlepších klubech od Londýna po Peking. Její melancholické melodie a hypnotické linky doplní mexický DJ Machino, který se od začátků v post-hardcore kapele dopracoval až k experimentální elektronice plné hutných ambientních ploch i syrového techna.

 The Chemistry Gallery bude hostit objevy současné elektronické scény. The Chemistry Gallery bude hostit objevy současné elektronické scény.

Říjnový kurz bylinkaření

S podzimem se blíží stavy úzkosti a deprese. Na workshopu se dozvíte se, jak se zharmonizovat a prožít toto krásné období v pohodě a zdraví. To vše vás ráda naučí bylinkářka Monika Golasovská s týmem Bylinkové Terapie. Přijďte si vytvořit vlastní masti, tinktury a pro zdraví i pro krásu.

BRAND24

 Na Novém Městě můžete navštívit zážitkový workshop, kterým vás provede bylinkářka Monika Golasovská s týmem Bylinkové Terapie. Na Novém Městě můžete navštívit zážitkový workshop, kterým vás provede bylinkářka Monika Golasovská s týmem Bylinkové Terapie.

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).