Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #46

17. 3. 2017
Autor: Prague-Up.com

Jaro v Národní galerii, tropické beaty v Neone, hypnotický house ve Futuru, truhlařina v Karlíně, artový trhák v Pilotech, bulharský komiks a shopping na dvorku. Kam o víkendu za kulturou vám napoví Prague-Up kalendář.

Jaro v Národní galerii

Milovníci umění si jistě nenechají ujít slavnostní otevření jarní sezóny Národní galerie. Veletržní palác láká na devět nových výstav a tentokrát si kurátoři dali opravdu záležet. Znovu se setkáte s čínským provokatérem Aj Wej-wejem. Uznávaný japonský fotograf Keiiči Tahara vystaví své velkoformátové fotografie v evropské premiéře.

Průkopník ambientní hudby Brian Eno dá zakusit svoji kompozici jako prostorovou píseň. A konečně islandsko-dánský konceptualista Olafur Eliasson představí svá zelená světla, které můžete společně sestavit a vystavit na víkendovém workshopu.

 Veletržní palác Veletržní palác

Tropické beaty nebo housová hypnóza?

Holešovické Neone se v sobotu přenese do tropů, třetí edice klubovky Levitate bude ve znamení exotických beatů, tribálních perkusí a plážové bass music. Headlinerem bude Bad Gyal z Katalánska v živém vystoupení, o nálož ostrovního grimeu se postará zahraniční dvojka Shift Tides a Buga spolu s pražskou stálicí.

 Klubovka Levitate Klubovka Levitate

Jestli dáváte přednost raději rovným beatům, zajděte do Futura. Pražskou premiéru zde bude mít nizozemský DJ a producent Antenna se svojí vytříbenou selekcí lo-fi houseu, plného emocí a nostalgie. Zaručená hypnóza spolu s Gustavem Goodstuff a ostřílenou dvojkou Endless Illusion.

 Pražský klub Futurum Pražský klub Futurum

Truhlařina v Karlíně

Potřebujete oživit interiér a chcete se naučit něco nového? Komunitní dílna Z pokoje do pokoje v Karlíně vám dokáže, že truhlářem může být každý. Na sobotním workshopu se naučíte, jak přetvořit staré kusy nábytku v nové designové skvosty. Pod vedením zkušeného truhláře strávíte celý den v dílně a budete opalovat, brousit, lepit, natírat a lakovat. Vezměte své staré kousky s sebou, materiál i nářadí budou na místě.

 Komunitní dílna Z pokoje do pokoje Komunitní dílna Z pokoje do pokoje

Artový trhák a bulharský komiks

Do vršovického kina Pilotů přichází jeden z artových objevů letošního roku. Páteční distribuční premiéra představí bulharsko-řecký trhák Glory. Hlavní postavou je zaměstnanec železnic, který najde na kolejích obrovskou sumu peněz a rozhodne se vrátit ji na policii. Jak moc může dobrosrdečný čin zamávat jeho životem? Virtuozně natočená tragikomedie vypráví neuvěřitelný příběh, který je až nesmírně realistický.

Jako bonus si můžete zkrátit čekání na film komiksem v předsálí kina. Probíhat zde bude výstava současného bulharského komiksu, který během posledních let zažívá velký boom v bulharských médiích.

 Kino pilotů Kino pilotů

Shopping na dvorku

Chcete se rozšoupnout a pořídit něco nového na jaro? Zveme vás do BackYardu v Jirchářích. Unikátní prostor ve vnitrobloku je společnou prodejní galerií mladých designérů, šperkařů a módních návrhářů. Každý den se zde můžete setkat s jedním s autorů, dát si s nimi sklenku vína a načerpat inspiraci. Z módy a doplňků si vyberou pánové i dámy. O víkendu obchod odpočívá, ale v pátek nebo jiný pracovní den se na Vás nemohou dočkat!

BRAND24

 Prodejní galerie BackYard Prodejní galerie BackYard

Na další akce se podívejte do Prague-Up kalendáře.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).