Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #39

27. 1. 2017
Autor: Prague-Up.com

Antropologie na plátně, Nekonvenční Mezipatra, Artikulující NOD, sobotní kreativní Letná a nedělní zážitkové procházky. Kam za kulturou vám napoví Prague-up kalendář.

Antropologie na plátně

V pátek a v sobotu hostí kino Pilotů již 8.ročník festivalu AntropoFEST 2017, což je mezinárodní přehlídka filmů českých a zahraničních antropologů. Celkem se můžete těšit na 18 snímků, které jinak v České republice v podstatě nelze shlédnout, a poznat tak život nejrůznějších lidských společenství, sociálních skupin či jedinců z celého světa. Novinkou oproti minulým ročníkům bude několik debat a diskuzí nad tématy jako např. hledání vlastní tvůrčí identity.

 Kino Pilotů Kino Pilotů (Zdroj: Prague-Up)

Nekonvenční Mezipatra

Trochu jiný sociální snímek můžete skouknout v pátek večer v kině Světozor. Mezipatra Approved uvádí pražskou předpredmiéru filmu Moonlight. Film zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. Režisér Barry Jenkins pouští do důsledné studie afro-americké maskulinity a vypráví silný příběh o hledání a vymezování vlastní identity. Nekonvenční způsob vyprávění, vynalézavá vizuální složka i mimořádné herecké výkony vynesly snímku Zlatý glóbus za nejlepší film.

 Mezipatra Approved Mezipatra Approved (Zdroj: Prague-Up)

Artikulující NOD

Kdo bude chtít pátek spíše protančit a bude v centru, může se zastavit do NODu, kde bude probíhat release party nezávislého časopisu Artikl. My rozhodně přijdeme podpořit jen o rok staršího tištěného kolegu, neboť ho rádi čteme a velice nás inspiruje. Artikl bude slavit své 4. narozeniny s indie folkovou kapelou Bratři Orffové, nu-jazzovým duem Zabelov Group a djs Never Sol a Jeffology z Prago Union.

 NOD NOD (Zdroj: Prague-Up)

Sobotní kreativní Letná

Sobota se ponese ve znamení kreativních workshopů. Kristýna Javůrková ukáže ve svém letenském showroomu Jakoby, jak z použitého denimu vyrobit top. Umění zacházet se šicím strojem je výhodou, ale ne podmínkou, k dispozici budou různé střihy a cenné rady.

 Showroom Jakoby Showroom Jakoby (Zdroj: Prague-Up)

Druhý workshop, opět na Letné, pořádá duo Liška Mazaná. Tento bude určen těm, kdos e chce naučit vyrábit si vlastní přírodní kosmetiku. Z kurzu si odneseš tři skvělé výrobky přesně podle tvého přání a spoustu další inspirace a znalostí.

 Kreativní duo Liška Mazaná Workshop dua Liška Mazaná (Zdroj: Prague-Up)

Nedělní zážitkové procházky

Neděle bude spíše odpočinková. Doporučujeme pěkně si přispat, procházkou dojít na I.P.Pavlova, otevřít dveře do Etnosvěta, posadit se, poklidně popíjet kávu, čerstvý fresh a vychutnávat si sousto po soustu celého veganského brunche, který pro vás připraví zdejší šéfkuchař Péťa Tomeček. Pro dobré trávení můžete v procházce pokračovat až do Pařížské, kde bdue probíhat za doprovodu hudby bytový sekáč.

BRAND24

 Etnosvět Etnosvět (Zdroj: Prague-Up)

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).