Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #26

28. 10. 2016
Autor: prague-up.com

Víkend nabitý designem, módou a fototografií, vážná hudba bez kvádra, kosmounati v divadle a polívkování na náplavce. Kam o víkendu, vám napoví Prague-Up kalendář.

Víkend ve znamení designu

Holešovické Výstaviště ožije světem designu a módy. Nejvýznamnější přehlídka ve střední Evropě představí české i zahraniční značky, instalace desítek známých designérů i mladé talenty. Novinkou letošního ročníku a jádrem festivalu bude výstava Designérie ve střední hale stylizovaná do živoucí zahrady, ve které si děti mohou hrát a dospělí objevovat. Nechte se inspirovat a navštivte naše favority jako Koncept Story, Papírnu nebo módní značku IMRECZEOVA.

 Výstaviště Praha Holešovice Výstaviště Praha Holešovice (Zdroj: prague-up.com)

Audio-vizuální afterparty

Máte-li po prodlouženém víkendu chuť zajít na párty, stavte se v sobotu v Neone na afterparty Lunchmeatu, nejvýraznější přehlídku současné elektronické hudby. Ticho po bouři rozvíří legendární britský techno producent Regis. Specialitou večera budou světelné instalace a vizuální zážitek, který jinde neokusíte.

 Lunchmeat Lunchmeat (Zdroj: prague-up.com)

Klasika bez kvádra

Jestli dáváte přednost raději vážné hudbě, pak je tu pro vás nedělní koncert Pražského Filmového Orchestru v klubu Cross. Koncert kvarteta bude věnován zejména známým filmovým melodiím. Oblek si ale nechte doma! Klasika se tu servíruje bez kvádra a s Vaším oblíbeným drinkem.

 Klasika bez kvádra Klasika bez kvádra (Zdroj: prague-up.com)

Výlet do kosmu

Cestovní kancelář divadla Vosto5 ohlašuje další let do vesmíru se svým site-specific projektem Kolonizace. Zážitkové sci-fi drama, kde místo vstupenky vyfasujete sluchátka a svíticí náramek, a kde se místo sezení v hledišti budete pohybovat ve stavu beztíže po celé scéně. Inscenace inspirovaná evolucí a československými sci-fi komiksy odhaluje základní otázky našeho bytí a životního prostoru. Výlet na jinou planetu s hudbou od známého dua Tvrdý a Havelka.

 Kolonizace Kolonizace (Zdroj: prague-up.com)

Pro milovníky fotografie

Letošní roční Fotograf festival nese název Cultura / Natura a zabývá se vzájemným vlivem pojmů kultura a příroda. Téma, které je dnes více než aktuální, uvede výstavy ve známých pražských galeriích, bude ale také předmětem diskuzí, procházek, perfrormancí mimo výstavní prostory. Zastavte se podívat třeba na abstraktní digitální krajiny Marka Dorfa do Botanické zahrady na Albertově nebo na projekt o kontrastu mezi evropskou tradicí a kulturou obyvatel pralesa Daniela Steegmana ve Fotograf Gallery.

 Fotograf festival Fotograf festival (Zdroj: prague-up.com)

BRAND24

Brunch na náplavce i v kině

Smíchovská pláž zve na sobotní festival polévek. Zahřejte se na podzimní náplavce oblíbenou českou klasikou nebo vyzkoušejte polévky z celého světa, od ukrajinského boršče po japonské miso. Nově přibudou také varianty gulášů a omáček, které můžete zajíst čerstvými houstičkami nebo domácími knedlíčky. A kdybyste to nestihli, spojte nedělní brunch třeba s kinem. V artovém Bio Oku si totiž můžete objednat čerstvé jídlo přímo do sálu. Promítat se bude nový snímek American Honey, nekonvenční road movie a euforický iTunes muzikál letos oceněný zvláštní cenou v Cannes.

 Filmbrunch Filmbrunch (Zdroj: prague-up.com)

Další kulturní akce hledejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).