Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #22

30. 9. 2016
Autor: prague-up.com

Dýně dozrávají, hackeři si dávají dostaveníčko v Praze, babí léto bude zřejmě hot a víkend se neobejde bez narozeninových oslav a překvapení. Kam o víkendu, vám napoví Prague-Up kalendář.

Spací koncert v divadle

Spali jste už někdy v divadle? Přijďte se nalákat v páteční večer do divadla Ponec. Od půl desáté tam začíná čtvrtý celonoční spací koncert ambientní hudby, tentokrát s britskou Sophia Loizou a dánským zvukovým umělcem Jacobem Kirkegaardem. K poslechu, spánku a snění dále zahrají zástupci české scény Kadaver a Ian Mikyska. Spací místa už jsou sice vyprodaná, ale přijďte alespoň ochutnat.

4. celonoční spací koncert ambientní hudby Celonoční spací koncert ambientní hudby (Zdroj: prague-up.com)

Saint Tropez style v Karlíně

A pokud budete mít chuť v pátek večer koketovat s opravdu dobrým vínem, pak se zastavte na večírek v Saint Tropez stylu do karlínské vinotéky Na břehu Rhôny. Společnost krásných žen a vůně levandule i růží vás určitě osloví. K tomu chuťovky jako ústřice, domácí paštiky a quiche. Prostě francouzská pohostinnost se vším všudy.

Karlínská vinotéka Na břehu Rhôny Karlínská vinotéka Na břehu Rhôny (Zdroj: prague-up.com)

Hacker Congress v Paralelní Polis

Baví vás témata jako digitální svoboda a decentralizace? Pak určitě nepropásněte víkendový Hacker kongres v Paralelní Polis. Jedná se o už 3. ročník a bude to velké! Čeká se zhruba 500 účastníků a 40 přednášejících v oblastech jako svobodná cirkulace, kryptoanarchie, sdílená ekonomika, politické umění, hacking a další. Pokud se mezi příznivkyněmi najdou i dámy, pak doporučujeme sobotní módní přehlídku v La Fabrice od 19. hodiny, kde jak profi návrháři tak studenti představí nový pohled na 3D technologie.

Paralelní Polis Paralelní Polis (Zdroj: prague-up.com)

Dýňový víkend na másle

V sobotu má být krásně, dýňová úroda právě dozrává, což je ideální záminka vydat se kousek za Prahu, spojit příjemné s užitečným a strávit celý den na farmě. A ne jen tak ledajaké. V Máslovicích zažijete dýňové mecheche s tradičním samosběrem všeho, co na poli najdete. K tomu dýňové občerstvení, nějaký ten kotlík polévky a jehně k tomu. Ani kultura nebude chybět. Od 15. hodiny se plánuje divadlo pro malé i velké na motivy K. J. Erbena a od 17. hodiny hudební produkce od DJs Radia 1 včetně live koncertu Les Flatmates.

Dýňový víkend na másle Dýňový víkend na másle (Zdroj: prague-up.com)

Narozeniny v showroomu

Pokud budete chtít strávit sobotu nakupováním, pak se určitě vyplatí zavítat do Veverkovy ulice na Letnou. Showroom Jakoby slaví své 1. narozeniny a první zákazník dostane 10 procent slevu na nákup. Čeká vás nová kolekce, příjemná hudba a nekonečné drinky.

Showroom Jakoby Showroom Jakoby (Zdroj: prague-up.com)

Chilli na Smíchovské pláži

V sobotu bude hostit Smíchovská strana řeky první ročník nejpálivějšího festivalu. Přijďte ochutnat nejrůznější druhy papriček od maďarské papriky po habanero až po tu nejpálivější jolokii. Ochutnávat můžete také hotové pokrmy s touto ingrediencí připravené na různé způsoby. Pěstitelé chilli budou navíc soutěžit o nejlepší odrůdu a vy můžete závodit v pojídání papriček!

BRAND24

Chilli Fest Praha Chilli Fest Praha (Zdroj: prague-up.com)

Pro další tipy nahlédněte do našeho kalendáře.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).